Kajsan ja Larin kaappi

  Jaa
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Kajsan ja Larin kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty Pe Helmi 26, 2010 8:43 pm

  Aloitti: 26.02.2010
  Pisteet: 24 p.
  Rahat: 18 v€

  Tavarat:
  -

  Kuittaukset:
  -


  Viimeinen muokkaaja, Heidie pvm Ma Maalis 08, 2010 9:00 am, muokattu 4 kertaa
  avatar
  Kajsa

  Viestien lukumäärä : 6
  Join date : 28.02.2010

  28.helmikuuta Eka päivä Larin kanssa

  Viesti  Kajsa lähetetty Su Helmi 28, 2010 11:08 am

  Nyt oli niitä harvoja talviaamuja, kun ei ollut pakkasta juuri ollenkaan. Lumet putosivat puiden oksilta ja muutenkin vaikutti kaikinpuolin siltä, että kevät olisi jo ihan oven takana! Hyppelehdin innoissani Lehtolan pihaan, tänään oli ensimmäinen hoitopäiväni. Olin vihdoin toissapäivänä uskaltautunut kysymään pientä ruunaa, Laria hoitsukseni ja tänään sitten menin ensimmäistä kertaa moikkaamaan sitä.
  Astuin sisälle lämpimään, pieneen talliin. Tallilla oli vielä aika hiljaista, vain muutamat hevosenhoitajat olivat tulleet jo rapsuttelemaan rakkaita hoitoponejaan. Kävelin iloisesti hymyillen pitkin tallikäytävää ja etsin Larin karsinaa. Löysinkin sen melkein heti. Raotin varovasti karsinan ovea. Pieni, pörröinen pää nousi heinäkasasta ja tarkkaili minua silmät suurina. Naurahdin iloisesti ja tervehdin pientä karvapalloa. Lari oli vähän epävarma, mutta rapsuttelin sitä vähän ja puhuin sille rauhallisesti. Sitten lähdin hakemaan sen harjoja.
  Raahasin pienen harjapakin karsinan luo ja kaivoin laatikosta harjan käteeni. Aloin harjata Laria pitkin ja voimakkain vedoin. Ruuna vaikutti vähän nyrpeältä, eikä oikein piitannut harjauksesta ja rauhoittelevista sanoistani. Kun aloin harjata ponin jalkoja Lari ärtyi heti. Niinpä suin jalat päättäväisesti puhtaiksi ja putsasin pojan kaviot. Lari alkoi antaa jo vähän periksi ja nosti kaviot ihan nätisti. Kehuin ponia ja käväisin kysymässä Heidieltä milloin Lari olisi lähdössä ulos, että pääsisin karsinan kimppuun.

  Hain lantalan ja puruhallin luota kottikärryt ja talikon. Sitten syöksyin karsinan kimppuun.
  Kottikärryt täyttyivät ripeää tahtia heitellessäni lantakikkareita kärryihin. Pyyhin hikeä otsaltani ja kävin tyhjentämässä kärryt lantalaan.

  Hetken kuluttua karsina ja karsinan edusta olivat siistit ja kävin syömässä omat evääni, sillä olin nääntyä nälkään. En ollut vielä koko aamuna syönyt mitään. Siinä istuessani juttelin samalla muiden hoitajien kanssa.
  Katsahdin nopeasti kelloa ja huomasin, että olin viihtynyt tallilla jo useamman tunnin. Halusin mennä vielä kiertelemään hetkeksi ulos, katselemaan hevosia ja tutustumaan tallipihaan muutenkin.
  Hevoset oli juuri laskettu ulos, kaikki riehuivat innoissaan. Nauroin hilpeästi katsellessani pieniä karvapalleroita, toiset hyppivät onnessaan ja toiset vain rouskuttivat tyytyväisinä heiniään.
  Kävin vielä hyvästelemässä Larin ja muun talliporukan ja kiirehdin bussipysäkille.

  no tällainen oli sitten ensimmäinen päivä Larin kanssa Smile
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Kajsan ja Larin kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty Su Helmi 28, 2010 12:00 pm

  Mahtavasti meni ensimmäinen päivä! Larikaan ei syönyt sinua, vaikka se onkin ponilla usein tarkoituksena ;D
  rahat: 3 v€
  pisteet: 5 p.
  avatar
  Kajsa

  Viestien lukumäärä : 6
  Join date : 28.02.2010

  haaveilua ja räntäsadetta

  Viesti  Kajsa lähetetty Ma Maalis 01, 2010 9:44 am

  Ulkona tipsutteli räntää, kun kävelin loskaisen tallipihan läpi kohti tallirakennusta. Vaikka sää olikin mitä kurjin, olin päättänyt viettää mahdollisimman paljon aikaa uuden hoitoponini kanssa ja muutenkin tutustua enemmän talliporukkaan. Hyräilen mielessäni jotain biisiä, joka oli matkalla soinut auton radiosta. Kävelin Larin tarhalle. Se katsoi minua kummastuneena ja luimaisi vähän luullessaan, että veisin sen heinät. 'Hei poika. En mä aio pöllii sun heiniä, syö vaan ihan rauhassa' naurahdan ponille ja katselen kuinka se upottaa turpansa jälleen heinäkasaan. Kävelen mietteissäni tallirakennukseen.
  Tervehdin iloisesti tallissa häärivää porukkaa ja suuntaan saman tien kohti Larin karsinaa. Hohhoijjaa, tänään aamu sitten alkaakin näköjään karsinan siivouksella, ajattelin ja työnsin kottikärryt karsinan eteen. Aloinkin samantien lappaa lantaa kärryihin.
  Kärryt täyttyivätkin pikavauhdilla, ja lähden kärräämään kärryjä kohti lantalaa. Toin karsinaan vähän uusia puruja ja suuntasin sitten kohti varustehuonetta.
  Aloin puunata Larin varusteita puhtaaksi. Vai, että sillä lailla! Milloinkohan nämä on viimeksi putsattu! mietin puhdistaessani satulaa, johon oli pinttynyt jos jonkinlaista likaa.

  Tunnin kuluttua heittäydyn väsyneenä satulahuoneen lattialle. Kello oli vasta pian puoli kaksitoista, mutta olin mielestäni tehnyt töitä jo ihan tarpeeksi! Nyt kaikki Larin varusteet oli puunattu ja puhdistettu niin hyvin kun vain ikinä saattoi ja ne oli järjestelty siististi omille paikoilleen. Huokaisen ja pyyhin hikeä otsaltani. Menin ulos haukkaamaan vähän raitista ilmaa ja ajattelin samalla käydä vähän moikkaamassa rakasta hoitoponiani.
  Lari seisoi tarhan nurkassa ja katseli tarkkaavaisena tallipihan tapahtumia. Kävelin reippaasti sen luokse ja taputin sitä kaulalle. 'Kohta pääset täältä räntäsateesta sisälle ja mä harjaan sua oikeen olan takaa' kuiskasin ponille joka käveli jo portille odottamaan sisäänpääsyä.

  Kello lähestyi jo kolmea ja Lari oli juuri talutettu sisään. Sidoin sen kiinni ja hain hyllystä sen harjapakin. Lari otti jälleen kerran harjauksen hampaat irvessä vastaan, mutta harjasin sitä päättäväisin, mutta voimakkain vedoin enkä antanut ponin kiukkuisuuden tarttua minuun. Tuntui kun pieni läsipää olisi tahallaan testannut minua, tai yrittänyt ärsyttää ja se melkein onnistuikin. Olin jo lähellä menettää hermoni ponin kiukkuiluun, mutta sitten se vihdoin taisi tajuta, etten ollut nyt temppuilutuulella. Se nosteli kaviot jotenkuten ok, kun putsasin niitä, välistä koitti vähän kuoputella maata etukavioillaan ja suostui tällä kertaa jalkojen harjaukseenkin, pientä mulkoilua lukuunottamatta. Huokaisin syvään ja astuin askeleen taaksepäin, ihastellakseni työni tulosta. Ruuna näytti riittävän puhtaalta ja jätin sen sitten oman rauhaan karsinaansa.
  Kannoin harjat takaisin hyllyyn ja siivosin kaikki jälkeni. Livahdan varustehuoneeseen ja istahdin hetkeksi hengähtämään. Kello lähestyi vasta neljää ja seuraava bussi lähtisi viideltä. Pitäisi keksiä vielä tunniksi jotain hommaa.

  Työnsin ulko-oven auki ja kävelin tallipihassa. Suurinosa poneista oli huonon sään takia jo tallissa, mutta vielä muutamat odottelivat tarhojen porteilla sisäänpääsyä. Pysähdyn hetkeksi katselemaan poneja. Ne katsoivat minua odottavasti, varmaan toivoivat, että veisin ne räntäsateelta suojaan talliin.
  Hetken kuluttua olin itsekin jo aivan märkä. Pyörin vielä hetken pihalla ja kiirehdin sitten takaisin talliin keräämään tavarani. Hain laukkuni ja kävin vielä toivottelemassa Larille hyvät yöt ja samalla moikkasin muitakin poneja. Jäin vielä hetkeksi juttelemaan Hayn kanssa ja kun kello alkoi jo lähestyä viittä, lähdin tallustelemaan kohti bussipysäkkiä.
  Bussi oli jälleen pahasti myöhässä, ei toki mikään ihmekkään kun oli tietkin vähän surkeassa jamassa, mutta huokaisin helpotuksesta kun bussi vihdoin kaarsi pysäkille. Astuin läpimärkänä sisään bussiin ja istuuduin bussin etuosaan. Haaveilin jo tulevasta kesästä ja en millään malttanut odottaa huomista, kun taas näkisin ihanan Larin! Kyllähän Lari välistä osasi olla vähän kärttyisä, mutta silti se oli niin suloinen. Minulla oli jo nyt ikävä sitä.

  semmone päivä tänään Smile aika pitkä tuli, toivottavasti jaksat lukee Very Happy
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Kajsan ja Larin kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty Ma Maalis 01, 2010 10:57 am

  Ihanan pitkä tarina, saat kirjoitettua kiinnostavaa tekstiä - en herpaantunut lukemiseltani kertaakaan ;D Lari tosiaan saattaa vähän testailla uusia hoitajia, sen 'esitys' ja muu jäi vähän päälle sen ollessa vailla hoitajaa. Mutta kyllä se siitä leppyy kun tutustutte paremmin.
  rahat: 5 v€
  pisteet: 7 p.
  avatar
  Kajsa

  Viestien lukumäärä : 6
  Join date : 28.02.2010

  illan varjoissa...

  Viesti  Kajsa lähetetty To Maalis 04, 2010 7:30 pm

  Huhhuh, läähätin väsyneenä ja saapastelin sisälle talliin. Oli ollut taas kiireitä, joten pääsin tallille vasta myöhään illalla. Kurkkasin Larin karsinaan - se oli vielä ulkona. Noniin ja eikun takas pihalle, huokaisin ja lähdin marssimaan Larin tarhalle. Olin täysin poikki, hädintuskin jaksoin raahautua tarhan portille. Kiskoin portin auki ja siinä samassa Lari säntäsi tarhan toiseen päähän.
  - Lariii! Mä en jaksa nyt jahdata sua koko iltaa, ala tulla vaan, huusin ponille ja seisoin vain paikoillani. Ei mulla ollut nyt aikomustakaan juosta sen perässä, kun tiesin ettei se sillein antais kuitenkaan kiinni. Nappasin kasasta heinää ja yritin houkutella poikaa ruuan avulla kiinni. No eipäs tuo ollut temppu eikä mikään tuollaiselle ahmatille joka ravasi suoraan heinätukon luo. Klikkasin narun äkkiä kiinni ja lähdin väsyneenä taluttamaan ponia talliin.

  Mä olin viimepäivien aikana huomannut, että se poni kyllä ennemminkin koittaa tappaa mut karsinassa, steppailee, taloo varpaille muka huomaamattaan, mulkoilee ja esittelee hammasrivistöjään. Ja tietenkin koittaa liiskata mut seinää vasten. Niinpä, viisastuneena, sidon sen käytävälle ja lähdin etsimään sen harjoja.
  Nojoo, kyllähän se poni koitti hillua käytävälläkin, varsinkin heti kun aloin harjata, mut tänään en jaksanut enää viimeisillä voimillanikaan kiinnittää siihen minkäänlaista huomiota, hillukoot rauhassa kai se siitä rauhottuis, kuhan tajuais etten oo moksiskaan sen temppuilusta. Lari käänsi pörröistä päätään, ja katsoi mua suoraan silmiin.
  - Hei, kuule sä voit ottaa ihan iisisti, ei sun tartte siinä kovistella hassu, kyllä mä tiiän, että sä osaat olla kilttikin, mutisin ponille ja rapsutin sitä otsasta. Koitin epätoivoisesti harjata ponia nätiksi, mutta siitä irtosi ihan liikaa karvaa, kun talvikarva vaihtui kesäkarvan tieltä ja muutenkin se oli taas kurannut itsensä ulkona. Harjasin ponia niin kauan kun jaksoin ja irrotin sen sitten.

  Kävelin Larin kanssa ulos. Oli pakko saada itsekin välistä haukata happea. Talutin ponin kentälle ja taluttelin sitä ympäriinsä. Lari mulkoili koko ajan kentän nurkkiin, ihan niin kuin siellä nyt olisi jotain mörköjä. Lari hyppi kokoajan mun päälle muka säikähtäneenä, mutta koitin vain itse pysyä rauhallisena. Rapsuttelin ponia ja puhuin sille rauhallisesti, mutta sillä ei näyttänyt olevan poniin kuitenkaan minkäänlaista vaikutusta.
  Vasta kymmenisen minuutin kuluttua, kun olin itse jo aivan puolikuollut, poika tajusi, ettei siellä mitään mörköjä ollut ja alkoi kävellä eteenpäin, mikä oli sinäänsä jo suuri saavutus siinä mielessä, ettei se ainakaan hyppinyt päälle, mutta nyt se melkein ravasi ja eikä malttanut hetkeäkään kävellä rauhassa. Huokaisin syvään ja talutin sen talliin, tänään tästä ei tulis mitään.
  Talutin ponin karsinaan ja autoin Heidietä ponipoppoon ruokinnassa. Kun kaikilla poneilla oli omat pöperönsä, raahauduin satulahuoneeseen.
  Tarkastin olivatko Larin kamat huollon tarpeessa, mutta ne olivat moitteettomassa kunnossa. Hay istui satulahuoneessa ja jäin hetkeksi juttelemaan hänen kanssaan. Sitten Hay lähti Riston luo ja niinpä mä, keräsin tavarani ja hyvästelin vielä kerran tallin henkilökunnan, sekä ponit ja hinauduin ulos. Kaivoin taskusta kännykkäni ja katsoin kellloa. Äsh, illan viimeinen bussi oli jo kerennyt mennä. Hyvin menee, ajattelin ja soitin äitille...

  p.s nii ja heii, tuli tässä mieleeni, kun lueskelin taas vaihteeks ilmoitustaulua, että pitäs se oma kuvaus sulle päin lähetellä, ni lähettelen täs heti ku kerkeen, nyt on vähän kiirettä :)ja vielä, että tän päivän kertomuksesta tuli vähän lyhyen puoleinen, mut ens kerralla pitempää pukkaa Very Happy
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Kajsan ja Larin kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty La Maalis 06, 2010 2:05 pm

  Larilla riittää virtaa, se varmaan aavistaa - että kohta tulee kevät ;D Kiva, että kuitenkin jaksoit sitä talutella.
  rahat: 5 v€
  pisteet: 6 p.
  avatar
  Kajsa

  Viestien lukumäärä : 6
  Join date : 28.02.2010

  metsässä

  Viesti  Kajsa lähetetty Su Maalis 07, 2010 8:18 pm

  Kello oli jo vaikka mitä. Minun oli tarkoitus tehdä vain pieni iltalenkki Larin kanssa. Se oli seisonut tarhassa koko päivän, sillä en ollut päässyt tallille tänään yhtään aikaisemmin. Harjasin Larin pikaisesti käytävällä ja talutin sen sitten ulos. Otin mukaani pari heijastinta ja taskulampun, sillä pimeys oli ehtinyt jo laskeutua ponitallin ylle.
  Talutin ponin pois tallipihasta, läheiseen metsään. Minulla ei ollut tarkoituskaan kuin käydä nopeasti pyörähtämässä metsässä, sillä Lari oli varsinkin iltaisin todellinen jyrä! Se hyppäsi pakoon jokaista metsässä vaanivaa "mörköä" ja koitti kokoajan jyrätä minun yli. Se ei hetkeäkään malttanut kävellä vaan puski täyttä eteenpäin. Lari työnsi minua ryntäillään ja viskoi päätään. Sitä sai ihan kunnolla pitää kiinni jos meinasi, että se pysyy lapasessa. 'Hei, nyt Lari et viittis kokoajan ryntäillä. Kyllä me mennään sinne, mut rauhallisemmin kiitos!' parkaisin ponille joka koitti epätoivoisesti karata syvälle metsään.

  Pöllö lehahti lentoon läheisen puun oksalta, joka nyt tottakai sai säpsyn mörköpelkuri-Larin ryntäilemään säikähtäneenä. Kun poni pinkoi laukkaa ympäri metsikköä, ei siinä voinut muuta kun raahautua perässä. Vasta Larin rynnättyä maantien reunaan sain sen pysäyettyä.
  Huokaisin raskaasi ja käänsin ponin reippaasti taikaisin kohti tallia. 'Nyt kyllä loppui tämä iltalenkki lyhyeen' murahdin ponille joka toljotti säikähtäneenä pimeyteen. Ulkona oli jo lähes pilkkopimeää, en nähnyt taskulampun valokeilassa kun noin metrin eteeni. Lari asteli epäröiden perässäni.

  Kymmenen minuutin lumessa tarpomisen seurauksena seisoimme taas Larin kanssa väsyneinä tallipihassa. Talutin Larin kiukkuisena karsinaansa ja auttelin Heidietä kauraturpien ruokinnassa. Tallilla ei ollue enää juurikaan ketään muita, joten päätin sitten itsekin kerätä tavarani ja lähetä kotia kohti. Ja huomenna olisikin sitten taas ensimmäinen koulupäivä loman jälkeen, mitähän siitäkin taas seuraisi? Kävin vielä rapsuttelemassa Laria ja lupasin sille tulla tallille heti koulun jälkeen, sillä minulla oli ajatuksena vähän juoksuttaa poikaa.

  Kyllä se siitä Very Happy nojoo, mulla oli tähän tarinaan vähän kuvitustakin, mutta laittelen sen vaikka huomenna ja vaikka vähän lupailinkin pidempää tarinaa niin nyt kun ei oikeen ollut aikaa nii jäi taas lyhykäiseks ... ja oman ulkonäkökuvaukseni ja luonteen lähetän samalla huomenna Smile Ja vielä sori, ku en ehtiny nyt tehä enempää ku harjailla, talutella Laria metsässä , ja autella ruokinnassa...
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Kajsan ja Larin kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty Ma Maalis 08, 2010 8:56 am

  Hienoa että jaksoit tulla vielä illemmallakin ponia liikuttelemaan, kunhan pääset selkään, niin alkaa varmaan Lariltakin loppua mehut. Taluttelu kun ei tunnu pitävän sitä aisoissa.
  rahat: 5 v€
  pisteet: 6 p.
  avatar
  Kajsa

  Viestien lukumäärä : 6
  Join date : 28.02.2010

  pikku tiedote tähän väliin

  Viesti  Kajsa lähetetty Ke Maalis 10, 2010 4:19 pm

  joo eli, näyttäis nyt tällä hetkellä siltä, että en tällä viikolla enää paljoa kerkeä kirjoitella (ainut mahdollisuus sunnuntaina), tosin en vielä tiedä perjantaista että onnistuuko sillonkaan. mutta tänään vielä koitan rustata yhden pitkän tarinan piiroksen kanssa jos jaksan töherellä ja se mun kuvaus tulee nyt sitten tässä ku niitä pyytelit piirtämistä varten : )

  joo, luonteeltani olen aika reipas ja äänekäs Very Happy mutta koitan olla aina mukava ja tykkään autella avun tarpeessa olevia Smile JOO, eli olen aika lyhyt (tai itse asiassa semmoinen keskipitkä Very Happy) ja omistan siniharmaat silmät jaa keskipitkät melko vaaleat hiukset. Tallilla pidän yleensä ruudullisia ratsastushousuja ja talvella takkia, kesällä t-paitaa ym. Very Happy

  Sponsored content

  Vs: Kajsan ja Larin kaappi

  Viesti  Sponsored content


   Kellonaika on nyt Ke Tammi 23, 2019 11:52 am