Hayn ja Riston kaappi

  Jaa
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty Su Helmi 28, 2010 12:02 pm


  Aloitti: 28.02.2010
  Pisteet: 130 p.
  Rahat: 47 v€

  Tavarat:
  musta juoksutusliina
  siniset letityspompulat
  sininen pikkupyyhe
  heppanameja
  karkkipussi
  musta kouluraippa
  sininen pari pinteleitä + patjat

  Kuittaukset:
  08.03. // harjasi, putsasi karsinan, pesi varusteet, tarhasi, ratsasti esteitä ja ruokki // 3 v€ ja 2 p.

  Olen siis vihreäsilmäinen, aikas pitkä ja minulla on tummanruskeat hiukset. Tallilla käytän ilmastoitua kypärää, ruudullisia ratsastushousuja ja kesäisin t-paitaa ja talvisin talvitakkia (8


  Viimeinen muokkaaja, Heidie pvm Ti Huhti 13, 2010 3:07 pm, muokattu 17 kertaa
  Hay
  Hay

  Viestien lukumäärä : 22
  Join date : 28.02.2010
  Ikä : 22
  Paikkakunta : Mikkeli

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Hay lähetetty Su Helmi 28, 2010 12:32 pm

  Kävelin bussipysäkiltä tallille vievää tietä, jolla oli jo ennestään paljon lunta ja lisää satoi taivaan täydeltä. Lumessa näkyi vain muutamia jalanjälkiä ja kaikki hevosetkin olivat jo tallissa. Katselin tallin kattoa, jonka reunalta roikkui uhkaavasti putoamaisillaan olevia lumilaattoja. Avasin tallin oven ja astuin sisään laittaessani oven kiinni kuulin kuinka lunta tupsahti alas katolta.

  Talli oli pienehkö ja sisällä oli lämmin, kävellessäni satulahuoneeseen katselin ovissa olevia nimikylttejä, mutten huomannut Riston nimikylttiä yhdessäkään ovessa. Jätin reppuni satulahuoneeseen ja palasin tallikäytävälle, jossa aloin etsiä Riston karsinaa. Repe...Mirri...Lari...Ginny...Risto, kas siellähän se poni on! Avasin karsinan oven ja katsoin pientä hiirrakkoa, joka nosti päänsä heinistään ja katsoi minua kummissaan. Rapsuttelin sitä hetken ja lähdin hakemaan sen harjoja. Löysin Riston harjat Ginnyn harjojen vierestä. Avasin karsinan oven ja nappasin kumisuan laatikosta. Pyörittelin sitä riston karvassa ja hetken päästä vaihdoin harjaa. Risto nautti harjauksesta kadehdittavan paljon, se leputteli takasvaan ja roikutti alahuultaan. Harjailin ponia kunnes se näytti tarpeeksi puhtaalta ja pyysin Heidieltä luvan siirtää sen käytävälle karsinan siivouksen ajaksi.

  Kottikärryt täyttyivät uhkaavasti heittäessäni lantapalleroita niihin ja huomasin, että ne olisi tyhjennettävä ainakin vielä ainakin kahdesti. Huokaisin ja lähdin tyhjentämään niitä lantalaan. Ja tuodessani niitä takasin näin muutaman muun hoitajan saapuneen juuri satulahuoneesta, heidän joukossaan oli ystäväni Kajsa ja moikkasin häntä nopeasti. Jatkoin lannan nostelemista, kunnes karsina näytti puhtaalle ja kävin tyhjentämässä ne uudestaan, samalla kävin hakemassa puruhallista saman verran uutta purua, kuin olin vienyt pois. Työnsin kottarit karsinalle ja kippasin purut sinne. Levittelin ne ja laitoin Riston ruokakuppiin omenan.

  Talutin Riston käytävältä karsinaan ja ennen kuin ehdin päästää sen irti se oli jo syömässä omenaansa. Napsautin narun irti sen päitsistä ja rapsuttelin sitä vielä hetken. Astuin käytävälle ja suljin oven. Katsoin, että kaikki oli kunnossa ja vein harjat paikalleen. Istahdin syömään muiden hoitajien sekaan jutustelin heidän kanssaan, kunnes huomasin jo myöhästyneeni ensimmäisestä bussista, jolla minun piti mennä kotiin, joten otin reppuni ja menin rapsuttelemaan Ristoa odotellessani seuraavaa bussia, olin sulkemassa jo ovea, mutta käännyin ja silitin ponia vielä kerran sitten lähdin kävelemään lumista tietä takaisin bussipysäkille, lunta satoi hiljalleen ja taivaanranta oli värjäytynyt oranssiksi. Bussi saapui ja nousin haikeana sen kyytiin.

  Mukavaa oli, huomenna uudestaan<33

  Piirsin-> http://virtpuhakka.kuvat.fi/kuvat/Risto/risto.bmp


  Viimeinen muokkaaja, Hay pvm Pe Maalis 12, 2010 2:36 pm, muokattu 3 kertaa
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty Su Helmi 28, 2010 12:53 pm

  tarina:
  Kivasti sait ekasta päivästä kirjoitettua. Ristolla kestää joskus vähän kauemminkin tutustua uusiin ihmisiin, mutta teillä näytti jo synkkaavan hyvin. Kiitokset karsinan siivouksesta, taas jäi minulle vähemmän hommia ;D
  rahat: 4 v€
  pisteet: 6 p.

  piirrustus:
  Ihana kuva! Tosi söpö ja lutuinen, mitäs nyt vähän eloton ja ylisuuri loimi, mutta se tuo vain lutuisuutta kuvaan. Ja taustalla laukkaava poni tuo kivan pikku lisäyksen kuvaan.
  rahat: 6 v€
  pisteet: 9 p.

  Yhteensä siis 15 p. ja 10v€
  Hay
  Hay

  Viestien lukumäärä : 22
  Join date : 28.02.2010
  Ikä : 22
  Paikkakunta : Mikkeli

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Hay lähetetty Su Helmi 28, 2010 12:56 pm

  Selvä (8 Piirretään siis ensikerralla elävämpi kuva(8 Kirjoittelen huomenna tai illalla uudestaan (8
  Hay
  Hay

  Viestien lukumäärä : 22
  Join date : 28.02.2010
  Ikä : 22
  Paikkakunta : Mikkeli

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Hay lähetetty Ma Maalis 01, 2010 7:21 am

  Auto tuntui matelevan aivan liian hitaasti ja oikeasti lyhyt ylämäki tuntui loputtomalta. en vaan malttanut odottaa, että näkisin taas Riston, olin napannut mukaani kameran, että saisin ponista mahdollisimman monta kuvaa. Naputin hermostuneena laukkuani, olin luvannut Kajsalle olla tallilla kolmelta ja kello oli jo lähellä puolta neljää. Kun olin vihdoin tallin pihalla juoksin ulos autosta ja suoraan talliin.

  Talli oli samanlainen kuin edellisenpä päivänä lähtiessäni, löysin Kajsan siivoamasta Larin karsinaa ja päätin aloittaa samasta itsekin. Hain Kottikärryt ja talikon ja lapoin karsinan lähes tyhjäksi, kun se näytti siistille käänsin kottarit ja tyhjensin ne lantalaan. Täytin kottikärryt purulassa ja kippasin purut karsinaan. Vein kottikärryt pois ja lakaisin purut käytävältä karsinaan. Jutustelin Kajsan kanssa, kun jynssäsimme hoidokkiemme kamoja puhtaaksi. Riston satula oli putsattu ties milloin viimeksi ja se oli todella kurainen. Suitset olivat paremmassa kunnossa ja ne sain putsattua ne nopeammin. Lähdin hakemaan Ristoa sisälle kun Kajsa oli lähtenyt kotiin. Vein sen karsinaansa ja hain harjapakin. Nappasin käteeni kumisuan ja aloin harjailla ponia. "Meinasitko juoksuttaa sitä tänään?" Heidie kysyi ovenraosta "Juu, kyllähän minä" Vastasin tyytyväisenä ja astuin käytävälle "Lähdetään sitten ihan kohta" Heidie sanoi ja jatkoi käytävän lakaisua. Harjasin Riston loppuun ja hain juoksutuskamat ja uuden juoksutusliinani satulahuoneesta. Talutin Riston maneesiin ja Heidie seurasi minua ja istui katsomoon tutkimaan joitakin papereita.

  Maiskautin Riston käyntiin ja seurasin sitä katseellani, poni tepsutteli rauhallisena ja muutaman kierroksen jälkeen isonsin ympyrää ja pyysin sen tölttiin. Risto totteli kuuliaisesti ja tölttäsi innoissaan eteenpäin. Ravailimme hetkisen ja sitten katolta putosi lumia ja Risto sai sätkyn ja lähti kuin tykinkuula, se laukkasi ympyrällä mahdottoman kovaa, mutta rauhoittui pian ja jatkoimme rauhallisessa töltissä, tölttäilimme molempiin suunitiin. Otin välillä käyntiin ja sitten jatkoin laukassa. Laukkailimme aika kauan, kunnes päätin että alkaa riittää ja taluttelin loppuverryttelyn maneesissa.

  Tallissa harjasin Riston ja autoin Heidietä ruokkimaan hevoset. Kävin syömässä evääni ja sitten minun pitikin jo lähteä, kävin rapsuttelemassa Ristoa ja kävelin pihalle avasin kamerani ja katsoin ottamiani kuvia http://www.virtpuhakka.kuvat.fi/kuvat/Risto/stable1.jpg ja http://www.virtpuhakka.kuvat.fi/kuvat/Risto/risto2.bmp en ehtinyt katsoa enempää, sillä näin automme tulevan tietä pitkin. Avasin oven ja istuin autoon.
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty Ma Maalis 01, 2010 10:39 am

  tarina:
  Kiva ja ytimekäs tarina, sait päivän mahtumaan hyvin hieman lyhyempäänkin versioon. Juoksutus meni hienosti, Risto onkin helpommasta päästä ;D Seuraavalla kerralla pääsette varmaankin jo ilman minuakin höntsäilemään. Ja suurkiitos varusteiden putsauksesta.
  rahat: 4 v€
  pisteet: 7 p.

  käytäväkuva:
  Ihanan yksinkertainen, mutta silti hieno kuva. Olet kivasti huomioinut myös Riston varusteiden värin. Saanhan laittaa tämän Lehtolan esittely-sivulle?
  rahat: 4 v€
  pisteet: 6 p.

  tarhakuva:
  Ihanan tunnelmallinen, siellä se meidän Risto poika laukkailee. Nätti vaikka onkin kovin yksinkertainen, pidän piirrostyylistäsi <3
  rahat: 5 v€
  pisteet: 6 p.

  Saat näistä yhteensä 19 p. ja 13 v€, miinustelen rahoista suoraan ne letityspompulat.

  Aloittelin jo ihan innolla piirtelemään sinusta ja Ristosta kuvaa, en vain uskalla sinua piirrellä ilman ulkonäkökuvausta. Haluaisitko semmoisen tänne postata niin pääsen piirtelemään kuvan loppuun?
  Hay
  Hay

  Viestien lukumäärä : 22
  Join date : 28.02.2010
  Ikä : 22
  Paikkakunta : Mikkeli

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Hay lähetetty Ti Maalis 02, 2010 3:34 pm

  Olen siis vihreäsilmäinen aikas pitkä ja minulla on tummanruskeat hiukset. Tallilla käytän ilmastoitua kypärää, ruudullisia ratsastushousuja ja kesäisin T-paitaa ja talvisin talvitakkia (8 Muuta en oikein osaa kirjoittaa itsestäni (: Ja kuviani saa käyttää vapaasti, sinullehan ne on piirretty xD
  Hay
  Hay

  Viestien lukumäärä : 22
  Join date : 28.02.2010
  Ikä : 22
  Paikkakunta : Mikkeli

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Hay lähetetty Ti Maalis 02, 2010 4:51 pm

  Kävelin tallille nyrpeänä, bussi oli taas myöhässä ja kertasin mielessäni liian monia asioita kerralla. Havahduin kovaan huutoon ja kuulin kopinaa tieltä taas joku hullu ratsastaa liian kovaa tallitiellä! motkotin mielessäni ja säpsähdin kun kulman takaa juoksikin vauhkoontunut Risto! Hyppäsin vaistomaisesti sen eteen ja nappasin sitä riimusta kiinni. Talutin sen talliin ja Heidie tuli kiittelemään, että olin saanut sen kiinni. Mielialani oli parantunut reilusti ja hyppelehdin toimistoon iloisin mielin.

  Istuuduin penkille ja kaivelin evääni repustani voi ei! ajattelin nähdessäni, että repussani olikin jotain keittoa. Eihän tällaisia tallilla syödä! ajattelin kaataessani liemiä pois eväsrasiastani. Huokaisin ja lähdin maleksimaan Riston karsinalle. Avasin oven ja aloin yskiä. Karsina lemusi todella pahalle, joten lähdin hakemaan kottikärryjä ja valitsin suurimmat mitkä löysin. Niin ikävää kun se olikaan koko karsina olisi tänään tyhjennettävä.

  Huh, mikä urakka! ajattelin kävellessäni toimistoon. Karsina oli kyllä puhdas, mutta minä en enää! Istahdin penkille ja kaivelin repustani leivän, jonka olin pakannut itse mukaan keittoyllärin pelossa. Syödessäni leipääni selailin vanhaa hevostarvikelehteä ja naureskelin vanhanaikaisille pussihousuille, mutta koska tukehtumisen vaara oli liian suuri keräsin roskani pöydältä ja heitin ne roskiin jäljelle jääneen leivänpalan perään. Avasin taas reppuni ja etsin sieltä juoksutusliinan ja letitykummarini.

  Kävelin Riston tarhalle ja kuulin sen hörisevän jossakin pimeydessä. Avasin portin ja huusin sitä. Säikähdin kun Risto tönäisi minua selästä ja kun olin ottamassa sitä kiinni se käännähti ympäri ja laukkasi kauemmas. Tätä leikkiähän en ala päätin ja rapistelin taskuuni jäänyttä karkkipaperia ja sain Ristoon liikettä. Se tuli luokseni ja sain sen kiinni. Lähdimme tallia kohti.

  Harjasin Ristoa voimakkain vedoin. Ruuna nautiskeli tapansa mukaan silmät ummessa. Pörrötin sen tuuheaa harjaa Millähän ilveellä tuon saa letille ajattelin kauhuissani, mutta olin jo päättänyt letittää sen. Ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen katselin työni tulosta ja ruuna näytti kerrassaan mahtavalle. Talutin sen maneesiin juoksutettavaksi. Juoksutin Ristoa maneesissa molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa. Laukkaakin pyysin siltä mielestäni tarpeeksi paljon ja kun lopetin Riston karva oli märkänä hiestä. Tallissa kuivasin ruunan huolella ja harjailin sitä, kunnes oli iltaruokinnan aika. Autoin ruokkimaan kaikki hevoset ja sitten minun pitikin jo lähteä. Kävin rapsuttelemassa Ristoa ja juoksin bussiin.

  http://virtpuhakka.kuvat.fi/kuvat/Risto/RISDOO.jpg <- piirsin tuollaisen (8
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty Ke Maalis 03, 2010 7:27 pm

  tarina:
  Juu, Risto pääsi karkaamaan kun tarhasin poneja - Lari riehui tarhassa ja Risto lähti leikkiin mukaan. Hyvä että sait sen kiinni ;D Meiltä voi käydä jääkaapista napsimassa vaikkapa hedelmiä tai muuta syötävää, jos omat eväät eivät maistu, tai ne ovat jostain syystä jääneet kotiin. Hyvä että liikutit ruunan ja autoit ruokkimisessa, taas jäi minulla enemmän aikaa muille poneille.
  rahat: 5 v€
  pisteet: 7 p.

  piirrustus:
  Ihana, siun piirrustustyylin kyllä muistaa/erottaa. Nätti kuva, liikettä saisi ehkä näkyä vähän enemmän. Kiva tuo ihminen tuolla taustalla ;D
  rahat: 6 v€
  pisteet: 8 p.

  Yhteensä 11 v€ ja 15 p.
  Hay
  Hay

  Viestien lukumäärä : 22
  Join date : 28.02.2010
  Ikä : 22
  Paikkakunta : Mikkeli

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Hay lähetetty To Maalis 04, 2010 9:06 am

  Kävelin bussipysäkiltä tallille, oikea koiranilma ajattelin kävellessäni tarhojen ohi. Astuesani talliin huokaisin helpotuksesta ja kävelin toimistoon. Jätin reppuni penkille ja lähdin katsomaan mille Riston karsina näytti. Se oli siivottu, joten ehtisin harjoitella sen kanssa pidempään tänään. Lähdin iloisena hakemaan ruunaa talliin kuivumaan. Tarhalla Risto hörisi minulle ja tuli kamalaa kyytiä liukkaasta tarhasta luokseni, pelkäsin sen katuvan. Ruuna kuitenkin pääsi luokseni ehjin nahoin ja talutin sen sisälle.

  Tallissa oli lämmintä ja kuivaa kaikkien onneksi, sillä ulkona raivoava lumipyry muuttui räntäsateeksi, joka kasteli kaiken tielleen tulevan. Risto nuokkui tyytyväisenä puhtaassa karsinassaan. Kannoin sille päiväheinät ja aloin kuivata sitä hikiviilalla. Ruuna nautiskeli heiniään ja pitkän kamppailun jälkeen se oli kuiva. Huhhuh vihdoin huokaisin ja suljin karsinan oven. Kävin syömässä evääni toimistossa.

  Maiskutin Ristoa ravaamaan reippaammin, mutta se vaan pukitti uudestaan ja uudestaan. Napautin sitä raipalla, joilloin se hyppäsi pystyyn. Mikähän tuotakin vaivaa mietiskelin patistaessani sitä uudelleen raviin. Risto oli vakaasti päättänyt olla liikkumatta, mutta minäkin olin päättänyt saada sen raviin. Taisteltuani jonkin aikaa poni kuitenkin jatkoi ravissa. Ravailimme hetken, kunnes pukittelu alkoi taas. Taluttelin Ristoa lopputunnin ja vein sen talliin. Päätin tutkia sen perusteellisesti, koska mielestäni sillä näytti olevan kipuja. En ollut varma missä, joten kysyin Heidieltä olisiko eläinlääkärin mahdollista katsoa onko Risto ihan ok.

  Hieman huolestuneena lähdin kävelemään bussipysäkille, onneksi räntäsade oli lakannut.

  http://virtpuhakka.kuvat.fi/kuvat/Risto/ris.jpg
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty To Maalis 04, 2010 1:02 pm

  tarina:
  Ratsastitko vai juoksutitko? Pitänee katsella josko sillä olisi piikkejä suussa tai jtn rasitusta selässä. Jos en itse löydä vikaa niin soittelen kunnan eläinlääkärille.
  Hyvä että pistit merkille ihmeellisen käytöksen, ei ainakaan pahemmaksi pääse.
  rahat: 4 v€
  pisteet: 5 p.

  piirrustus:
  Ihana piirros taas <3 Siulla on jotenkin herkkä ja nätti tapa piirtää, yksinkertaisilla viivoilla tosi nättiä jälkeä. Ihana ilme Ristolla, ehkä jäin vähän taustaa kaipailemaan.
  rahat: 6 v€
  pisteet: 8 p.

  Eli 10 v€ ja 13 p.
  Hay
  Hay

  Viestien lukumäärä : 22
  Join date : 28.02.2010
  Ikä : 22
  Paikkakunta : Mikkeli

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Hay lähetetty To Maalis 04, 2010 1:20 pm

  Juoksutin, ens kerralla voin taustaa väsätä (((8
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty To Maalis 04, 2010 1:28 pm

  Selvä, pitänee varmaan lähteä itsekkin vähän juoksuttelemaan ja katsella että miten käyttäytyy.
  Hay
  Hay

  Viestien lukumäärä : 22
  Join date : 28.02.2010
  Ikä : 22
  Paikkakunta : Mikkeli

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Hay lähetetty Pe Maalis 05, 2010 8:58 am

  Aamun ensimmäisessä bussissa ei ollut ketään muita, joten istuin ikkunapaikalle ja aloin selailla vanhaa kirjaani. "Hevoshieronta on lihashuoltoa, jolla pyritään maksimoimaan hevosen fyysinen ja psyykkinen kapasiteetti. Hevoshierontaa tulisi käyttää mahdollisimman paljon ennaltaehkäisevänä hoitona,
  koska silloin saadaan terveet kudokset kestämään mahdollisimman paljon rasitusta. Lihasten palautuminen nopeutuu, jos aineenvaihdunta ja verenkierto ovat vilkkaita.
  Hevoshierontaa käytetään paljon myös vammojen jälkihoitona"
  Hyppäsin muutaman sivun yli ja luin kuinka hevosta hierotaan. Olin jo illasta asti ollut varma, että Ristolla oli selkäkipuja, joten harjoittelisin tänään hevoshierontaa... Painoin stop nappia ja hyppäsin alas bussista.

  Tallissa tarkoitukseni oli hieroa Ristoa heti, mutta päädyinkin hoitamaan aamuruokinnan kaupungille lähtevän Heidien puolesta. Nostelin kaikille hevosille heinät ja muutamille väkirehut "taidan olla kohta itsekkin hieronnan tarpeessa" ajattelin hilpeänä. Siirryin Riston luo ja aloin pyöritellä käsilläni sitä kaulasta selkä kohti. Tunsin kuinka Risto rentoutui ja seuraavaksi painelin sen selkää ja jatkoin hierontaa, kunnes se ei enää aristanut selkäänsä. Hain fleece-viltin selän päälle ja jätin sen syömään heiniään.

  Toimistossa söin eväitäni ja selailin uutta hevoskuvastoa. Löysin ihanan riimun, jonka päätin tilata myöhemmin Ristolle. Muutamaa tuntia myöhemmin kävelin takasin talliin ja menin katsomaan Ristoa. Se näytti tyytyväiselle ja päätin lähteä juoksuttelemaan sitä vähän ja katsomaan auttoiko hierontani. Heitin juoksutusvyön ponin selkään ja kiinnitin apuohjat paikalleen.

  Maneesissa kaikki tuntui menevän todella hyvin ja Risto tuntui pehmeälle molempiin suuntiin. Päätin hieroa sitä useamminkin. Juoksuttelin sitä hetken ja sitten vein sen takaisin talliin. Tallissa hieroin Ristoa uudestaan, ojensin sille muutaman heppanamin, ennen kun vein sen ulos. Siivosin karsinan, joka oli yllättävän puhdas ja kävin sanomassa Heidielle, etten pääsisi muutamaan päivään tallille, koska perheeni lähtisi laskettelemaan. Kävin vielä tarhassa rapsuttelemassa Ristoa ja katsoin kun se juoksi tyytyväisenä Repen luo ja ne riehuivat yhdessä hetken, kunnes Risto päätyi piehtaroimaan tarhan kulmaan.

  http://www.virtpuhakka.kuvat.fi/kuvat/Risto/rristo.jpg
  http://www.virtpuhakka.kuvat.fi/kuvat/Risto/risto7.jpg

  piirsin anteeksi ekan väritys, Ristosta tuli vähän tumma :DDD
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty La Maalis 06, 2010 8:52 pm

  tarina:
  Hyvä että hieroit poikaa, eilen itsekkin vähän yritin rentouttaa sen lihaksia mm. hieromalla ja lopuksi laitoin vielä arnica-geeliä ristiselkään ja lavoille. Hienosti näytti poika liikkuvan, taisi olla pojalla vain hetkittäistä jäykkyyttä.
  rahat: 4 v€
  pisteet: 6 p.

  risto juoksee:
  Aww <3 Masentaa kun saat noin yksinkertaisen näyttämään niin nätiltä. Oon ihan myyty. Mutta juu, ei tuo tummempi väri häiritse ja horisontti viiva tuo kivaa tasapainoa.
  rahat: 5 v€
  pisteet: 7 p.

  riston juoksutus:
  Nätti kun mikä. Ihanan yksinkertainen taas kerran, jaksan hokea aina samaa. Nätti ja realistinen liike + yksinkertainen tausta. Tykkään <3
  rahat: 5 v€
  pisteet: 8 p.

  Yhteensä 14 v€ ja 21 p.


  Viimeinen muokkaaja, Heidie pvm Su Maalis 07, 2010 6:49 pm, muokattu 1 kertaa
  Hay
  Hay

  Viestien lukumäärä : 22
  Join date : 28.02.2010
  Ikä : 22
  Paikkakunta : Mikkeli

  Täällä taas xDD

  Viesti  Hay lähetetty Su Maalis 07, 2010 6:55 pm

  Juoksin tallipihaan ja kävelin heti hakemaan Ristoa talliin. Herra juoksenteli iloisena ja antoi helposti kiinni. Lakaisin tallikäytävää ja odottelin, että poni saisi syötyä juuri jakamani päiväheinät. Kävelin mietteissäni toimistoon ja muistin, että minun piti etsiä karva Riston satulaan, että sen selkä ei kipeytyisi. Kävelin varustehuoneelle ja aloin penkoa laatikoita, enkä löytänyt etsimääni. Kävelin loimihuoneelle, jonka nurkasta löysin hieman pölyisen karvan ja päädyin puhdistamaan sitä varustehuoneeseen. Kajsakin tuli tallille ja alkoi jynssätä Larin suitsia. Kiinnitin karvan satulaan ja nappasin Riston harjat muiden harjapakkien vierestä. Talutin Ristoa harjapakki vasemmassa kädessäni kohti pesuboksia, jossa aloitin loputtomalta tuntuvan urakkani. Karva pöllysi ja aivastelin aivastelemistani. Katselin kateellisena valmiiksi harjattuja hevosia, joista tuskin lähti yhtä paljon karvaa kuin Ristosta. Lopulta päätin, että en harjaisi poniani puhki. Nostin kevyen satulan karvoineen sen selkään ja lämmitin kuolaimet hanan alla. Kun olin kiinnittämässä remmejä Heidiekin saapui paikalle, joten pyysin häntä katsomaan ratsastustani.

  Ulkona oli kylmä ja hengitykseni höyrysi, maneesi oli varattu, joten ratsastin kentällä. Ristolla oli unelmanpehmeä käynti eikä töltissäkään ollut valittamista. Ravi tosin pompotti aika paljon. Tein ympyröitä ja taivuttelin ponia. Kun olin aloittamassa pohkeenväistöä pelästyin kun kuulin jonkun huutavan Laria ja pysäytin säpsyvän Riston. Kajsa juoksi karanneen Larin perässä, enkä voinut kun nauraa ja jatkaa tehtävääni. Koikeilin vielä kuinka Risto tekee käännökset ja kun lopetin olin tyytyväinen Ristoon ja se oli aika hikinen joten taluttelin sitä vielä hetken käynnissä ja vein sen talliin.

  Loimitin puhisevan Riston ja talutin sen karsinaansa. Tarjosin sille heppanamin ja hain talikon ja kottikärryt nostaakseni enimmät lannat pois karsinasta. Risto sai seisoskella karsinassaan, koska osasi pysyä pois tieltäni. Kun karsina oli siisti siirryin varustehuoneeseen putsaamaan satulan ja suitset jotka olivat menneet aika huonoon kuntoon, koska viime puhdistuskerrastani olikin jo aikaa. Sain hangata käteni kipeiksi kunnes sekä satula että suitset roikkuivat putipuhtaina paikoillaan. Irrotin vielä satulahuovat ja harjasin nekin karvattomiksi sitten harjojen kimppuun päätin mielessäni ja nappasin Riston laatikon sylini. Harjat vaikuttivat mielestäni enemmän mammuteilta kun harjoilta, mutta perusteellisen putsauksen jälkeen ne olivat kuin uudet. Vilkaisin kelloa ja kaivelin evääni repusta. Kello oli jo kahdeksan ja viimeinen bussi oli jo lähtenyt, joten päätin auttaa iltaruokinnassa. Söin leipäni pikavauhtia ja laitoin kotiin viestin, että tulevat hakemaan. Kävelin tallikäytävälle ja aloin auttaa Heidietä heinien jaossa ja ehdin vielä lakaista käytävänkin. Menin rapsuttamaan Ristoa vielä ennen lähtöäni.

  Piirtelin vielä http://www.virtpuhakka.kuvat.fi/kuvat/Risto/ristolla.jpg
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty Su Maalis 07, 2010 7:37 pm

  tarina:
  Pääsit sitten Riston selkäänkin ;D Nätisti ruuna näytti kanssasi toimivan ja taas minulla jäi vähemmän poneja liikutettavaksi, suurkiitos. Käyn ostamassa ruunalle oman karvaromaanin samalla kun ostan täydennystä ruokavarastoihin.
  rahat: 5 v€
  pisteet: 7 p.

  piirrustus:
  Nätti kun mikä, taas kerran. Ihana tunnelma ja taustalla olevat henkilöt tuovat pikku piristyksen kuvaan. Nätit ja harmooniset värit, siulta vaan löytyy se herkkä ja yksinkertainen piirrustustyyli.
  rahat: 7 v€
  pisteet: 9 p.

  Yhteensä tulee tällä kertaa 12 v€ ja 16 p.
  Hay
  Hay

  Viestien lukumäärä : 22
  Join date : 28.02.2010
  Ikä : 22
  Paikkakunta : Mikkeli

  Estetykki(kö)

  Viesti  Hay lähetetty Ti Maalis 09, 2010 8:02 pm

  Kävelin tallille, hämärä oli laskeutumassa, joten kävelin ripeästi. Avasin tallin oven ja kävellessäni satulahuoneelle kuulin Riston hörähtävän, joten minun oli mentävä rapsuttamaan sitä. Annoin Ristolle heppanamin ja kiikutin reppuni varustehuoneeseen. Takaisin tullessani nappasin Riston harjat mukaani ja aloin harjata ponia. Karvaa lensi joka suuntaan, joten siirryin pesupaikalle. Siistin Riston ja laitoin sille etusiin pintelit. Tutkiskelin pakin sisältöä ja löysin sieltä putsit, enkä ollut varma pitikö ne laittaa ponille, koska en ennen ollut suojia Riston pakissa huomannut. Saapastelin etsimään Heidietä satulahuoneesta ja koska en löytänyt häntä nappasin Riston satulan (johon oli ilmestynyt uusi karvaromaani) ja suitset. Huhuilin Heidietä ja löysinkin hänet siivoilemassa rehuvarastoa, Putsit eivät olleet Riston joten laitoin ne paikoilleen ja varustin Riston.

  Kävelimme maneesissa, Heidie istuskeli katsomossa täyttämässä jonkinlaisia lomakkeita. Olin kasannut itselleni valmiiksi radan ja muutaman lämmittelyesteen. Keräsin ohjat ja Risto alkoi heitellä päätään ja jauhaa kuolaimia levottomana. Muutaman kierroksen jälkeen se alkoi jo ärsyttää, joten tein muutaman ympyrän ja sain ähkiä kunnolla, koska herra oli päättänyt kulkea kuolaimen alla turpa ryntäissä kiinni. Ja kun sain sen taas liikkumaan normaalisti se steppaili ja säpsyi esteitä, etenkin vesimattoa. Siirryin ravissa jumppiksille ja puomeille, joita olin kantanut hieman uran sisäpuolelle. Risto loikki innoissaan puomien yli ja pukkasi jumppiksen jälkeen. Huokaisin ja hidastin ukkelin meoa mielestäni liian usein. Katsoin katsomoon ja huomasin Heidien hymyilevän Ristolle. Jatkoin puomeilla ja tein jokaisen puomin jälkeen voltin, jolloin meno rauhoittui hieman. Jumppikset tosin menivät vieläkin hosuessa ja poni painautui kuolaimen alle jatkuvasti. Huokaisten vaihdoin suuntaa ja tein samat harjoitukset toiseen suuntaan. Hetken kuluttua jatkoin laukassa suuremmille esteille ja olin pudota heti ensimmäisen jälkeen sillä Risto veti kunnon pukkishown naurahin ja ohjasin sen seuraavalle esteelle. Katsomoon oli kerääntynyt muutama muukin katselija höpisemään. Epäonnekseni Risto päätti riistää käsistä ja paineli kuin rasvattu salama pitkin maneesia ja katsomossa istujat olivat kuolla nauruun. Innoissaan poni pukitteli ja hyppäsi siinä sivussa muutaman esteen. Ja kun se vihdoin hidasti en voinut muuta kun nauraa ja jatkaa laukassa rataani. Vesimatto tuotti ongelmia alusta alkaen ja sen yli mentiin hurjilla kenguruloikilla. Vaihdoin suuntaa ja ratsastin ratani isoimmalle esteelle. Se oli 85cm korkea ja yllätyin kuinka kevyesti Risto liisi sen yli, mutta heti kun ensimmänen kavio oli maassa poni spurttasi taas ja tällä kertaa peppu lensi laukan tahdissa. Risto teki äkkipysähdyksen keskelle maneesia ja alkoi loikkia ylös ja alas ja teki piruetteja, kunnes se laukkasi taas. Roikkuessani ponin kaulassa tajusin, että en pysyisi mukana kuitenkaan joten päästin suosiolla irti. Mätkähdin maneesin nurkkaan ja Risto pysähtyi viereeni huohottaen. Nauraen kömysin ylös ja kapusin takaisin ponin selkään. Jatkoin vielä radalla, kunnes meno alkoi pikkuhiljaa rauhoittua ja viiden uuden pukkishown, neljän spurtin ja kymmenen mustelman jälkeen muksahdin alas ponin selästä ja vein sen talliin.

  Siivotessani karsinaa kummastelin, miksei minulle ollut kerrottu millainen sähikäinen ruuna on esteillä, mutten märehtinyt sitä kauan vaan siivosin karsinan ja ruokin Riston, Hyvästelin ponin sillä minulla oli kiire jos meinaisin ehtiä viimeiseen bussiin. Lupasin sille uudet estetreenit mahdollisimman pian ja että ehtisin rapsutella sitä myöhemmin pidempään.

  http://www.virtpuhakka.kuvat.fi/kuvat/Risto/este.jpg
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty To Maalis 11, 2010 8:34 am

  tarina:
  Unohdin mainita, että pojalle saa laittaa vähän enemmän rautaa suuhun tai vaikkapa martingaalit, niin Risto vähän rauhottuisi. Hyvin silti sait sen (ainakin välillä) pidettyä aisoissa. Osasyyllinen hieman vauhdikkaampaan menoon saattaa toki myös olla hyppelyn puute, ei olla ponien kanssa päästy vähään aikaan pomppimaan.
  rahat: 5 v€
  pisteet: 7 p.

  piirrustus:
  Ihana taas. Hienosti näkyy liike ja tausta tua pientä perspektiiviä. Takajalkojen/-kavioiden "katoaminen" ja otsiksen puuttuminen ehkä vähän haittaavat, mutta ei muita virheitä. Nätti ja näyttää ihan Ristolta ;D
  rahat: 6 v€
  pisteet: 8 p.

  Eli yhteensä 11 v€ ja 15 p.
  Hay
  Hay

  Viestien lukumäärä : 22
  Join date : 28.02.2010
  Ikä : 22
  Paikkakunta : Mikkeli

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Hay lähetetty To Maalis 11, 2010 5:59 pm

  Kipitin tallille, tuuli oli yltynyt ja räntää pyrytti taivaan täydeltä. Syöksyin sisään ja kävelin kurkkaamaan oliko Risto jo tallissa. Ikäväkseni huomasin, ettei ollut joten aloin siivota karsinaa. Siivosin todella sotkuiselta tuntuvaa karsinaa, jossa tuntui olevan myös vesikupista roiskunutta vettä, eli herralla oli ainakin yöllä ollut hauskaa vetensä kanssa. Nostelin painavat kuivikkeet kottareihin ja kärräsin ne lantalaan. Hain uusia puhtaita puruja vanhojen tilalle ja lakaisin käytävälle lentäneet purut takaisin karsinaan. Martingaalit, martingaalit mumisin penkoessani varustehuoneen laatikkoa, joka oli täynnä epämääräisiä tai katkenneita remmejä. Vihdoin löysin sopivat ja vaihdoin kuolaimiin nivelkuolaimia hieman kovemmat D-kuolaimet.

  Menin Riston karsinalle harjat mukanani ja aloitin tapani mukaan kumisualla. Karvaa pöllysi joka suuntaan ja kun vaihdoin pölyharjaan huokaisten huomasin, että ne olisi taas puhdistettava. Pyöritin pintelit Riston etusiin ja kiinnitin sen harjan sykeröille. Harjattuani ponin heitin satulan sen selkään ja kiinnitin mahavyön. Kun pujotin martingaalien niskaremmiä ponin pään yli muistin, että minun piti avata mahavyö vielä joten laitoin suitset Riston päähän ja siirryin avaamaan mahavyötä, johon kiinnitin martingaalien hihnan. Lopuksi kiristin turparemmin ja hain kannukseni ja kypäräni. Kävelyttäessäni ponia maneesille, pyysin vielä Heidien katsomaan.

  Kiristin mahavyötä, mutta se tuntui aina olevan liian löysällä. Käännyin Riston päätä kohti ja huomasin että se pullisteli. Napautin sitä mahaan ja kiristin vyötä ja se meni vielä monta reikää kireämmälle. Loikkasin ukkelin selkään ja lähdin kävelemään uralle ja pyysin muutamaa hoitajaa kasaamaan minulle radan ja laittamaan muutaman puomin ja kavaletin uran sisäpuolelle. Kävelin katsomon ohi ja huomasin, että lähes kaikki tallilla olevat olivat tulleet katselemaan. Toivottavasti eivät tippumiseni tai Riston pelleilyjen toivossa? Siirryin raviin ja jouduin tekemään ympyröitä ja väistöjä, koska Risto painoi kuolaimen alle ja teki kaikkensa päästäkseen reippaammin eteenpäin. Kun ravasin puomeille olin saanut ponin jo kulkemaan kauniimmin, mutta vauhtia tuntui yhä olevan liikaakin... Puomi tehtävällä Risto näytti luultavasti enemmän käärmeeltä kun ponilta, sillä se loikki joka toisen puomin yli ja seuraavan se ohitti. Tein huolellisen lämmittelyn ravissa, eikä pukkeja tullut ainoatakaan. Annoin Ristolle käyntitauon ja jäin hetkeksi ympyrälle rupattelemaan Heidien kanssa. Minusta alkoi tuntua, että Risto lähtee kohta käsistä joten otin ohjat käsiini ja nostin hallitun laukan ja laukkasin uralla kolme kierrosta molempiin suuntiin. Aloitin esteet siinä toivossa, että poni oli jo saanut irrotella tarpeeksi, joten siirryin lävistäjällä olevalle vesimatolle. Kaikki sujui hyvin ja hyppäsin esteen muutaman kerran uudestaan. Annoin Riston kävellä, sillä päätin jättää kannukset pois. Pysähdyin katsomon eteen ja katselin uteliaita kasvoja jotka kurkkivat minua ja Ristoa. Ojensin kannukset Heidielle ja jatkoin. Hieman uran sisäpuolelle oli rakennettu kaksi 85cm korkeaa pystyä, joten päätin kokeilla niitä. Juuri ennen esteitä Risto yritti heittää päänsä ylös (jonka martingaalit estivät) ja kiihdytti vauhtinsa luultavasti huippunopeuteensa ja riisti. Hetkeen en tajunnut mitä se aikoi, mutta ilmeisesti se oli päättänyt irrotella taas kunnolla ja paineli seuraavan esteen ohi villisti pukitellen ja pomppien. Käänsin Ristoa volteille ja yritin pysäyttää sen maneesin seinään, mutta turhaan. Ponilla oli niin kiire, että siinä haipakassa meni muutama 90cm estekin ja kun se vihdoin hidasti koko katsomo oli vääntynyt kippuralle lattialle. Kummastelin mikä siinä ponissa nyt niin nauratti, mutta kun katsoin Ristoa aloin itsekkin nauraa, se näytti todella ylpeätkä itseensä ja kuoputteli vasemmalla etusellaan. Kun napautin sitä pohkeillani se hirnui todella kimeästi ja loikkasi sivulle ennen kuin lähti vaappumaan takaisin uralle. Nostin laukan ympyrältä ja lähestyin uudestaan sarjaa tällä kertaa Risto hieman tiukemmin kuolaimella. Kaikki sujui hyvin, joten jatkoin muurille joka sai hullunkurisen ponin sekoamaan ja taas sitä mentiin. En tajua mikä siihen meni, mutta se hetken juostuaan se taas tökkäsi ja aloitti rodeon. Muksahtaessani maahan olin kuolla nauruun sillä Risto ravasi kuuliaisesti peräänannossa puomien yli tasan niiden keskeltä ja jatkoi ympäri maneesia, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Lopuksi ratsastelin vielä esteitä ja kun kaikki alkoi taas sujua päätin lopettaa. Toistin saman harjoituksen kun alussa ja poni oli taas kun keitetty spagetti.

  Harjasin hikistä ponia päättäväisin vedoin. Risto söi iltaheiniään selvästi tyytyväisenä itseensä, tiesin kuitenkin ettei se tarkoittanut pahaa. Etsin käytävältä Riston sinisen fleece-loimen ja heitin sen höyryävän ponin selkään. Otin siltä päitset pois ja siirryin putsaamaan herran mammuttimaisia harjoja ja varusteetkin piti kiillottaa ja satulahuopa ja karvaromaani piti viedä pesuun ja kaikessa hutakassa Riston nivelkuolaimet olivat kadonneet lavuaarin reunalta. Kun kaikki varusteet (satulahuopaa, nivelkuolaimia ja karvaromaania lukuun ottamatta) kiiltelivät paikoillaan huokaisin ja lysähdin penkille syömään evääni. Selailin vanhaa hevoskirjaa vielä hetken syötyäni ja siirryin lakaisemaan tallikäytävän ja otin Ristolta loimen pois, että saisin kaikki sen tavarat peruun riimuja myöten. Ja kun kaikki oli pesussa hyvästelin Riston ja lähdin bussille.

  piirrän myöhemmin sitten kuvat (:
  Hay
  Hay

  Viestien lukumäärä : 22
  Join date : 28.02.2010
  Ikä : 22
  Paikkakunta : Mikkeli

  Outo vierailija?

  Viesti  Hay lähetetty Pe Maalis 12, 2010 3:53 pm

  Istuin autossa, äitini kehotti katselemaan maisemia, mutta olin liian kiireinen siihen. Kello oli jo kaksi ja Risto parka oli odotellut minua kokonaisen päivän! Tallin pihassa hyppäsin ulos autosta ja juoksin reppuineni hakemaan Ristoa sisään. Harmikseni huomasin, että se oli piehtaroinut missäköhän se on itsensä kurannu? kummastelin ja löysin vastauksen yllättävän pian, sillä Repe kieri innoissaan suuressa mutalammikossa, joka oli sulanut tarhan keskelle. Huokaisten nappasin Riston kiinni, ennen kun se ehtisi karata. Lähdin taluttamaan sitä portille ja Repe seurasi meitä. Pyöräytin Riston nopeasti portista ulos, ettei Repe pääsisi mukaamme ja onnistuin täpärästi. Lähdin tyytyväisenä taluttamaan ponia tallia kohti ja kummastuin, kun se alkoi hillua kuin nuori ori. Käännyin katsomaan taakseni juuri ajoissa tajutakseni, että Hansu oli tulossa tarhansa aidan yli! En ehtinyt tehdä mitään, ennenkun se ryntäsi täyttä vauhtia pukitellen jonnekkin jorpakkoon. Juoksutin Riston takaisin tarhaan ja päädyin ottamaan kiinni pomppivaa Hansua. Minulla oli tietenkin vain Riston eilen pesty riimunaru, joka ei saisi kurantua, mutta tämähän oli hätätilanne? Odotin Hansun tulevan luokseni kun rapistelin karkkipussiani, mutta ei. Huhuilin sitä jonkin aikaa ja kun olin jo luovuttamassa Hansu tönäisi minua kuin kysyen Missäs ne herkut viipyy? Nappasin sen salamana kiinni ja vein talliin. Palatessani hakemaan Ristoa huomasin, että se ryökäle oli nauttinut päästessään takaisin tarhaan ja piehtaroikin antaumuksella mutalätäkössä. Huhuilin sitä ja se laukkasikin portille ripeästi ja hörähti minulle. Talutin Riston talliin ja etsin sen putipuhtaan fleece-loimen. Aloitin mittavan "puhdistusoperaation" tosin tällä kerralla Ristolle ja tallikäytävälle. Lakaisin tallikäytävää ja järjestelin loimet. Käytävillä pyöri myös jokunen vanha korvatulppa ja katkennut riimunaru joten siivosin ne roskiin. Lattian ollessa puhdas kävelin hakemaan Riston pesupaikalle. Risto pöllysi ja kaikki talvikarva tuntui irtoavan laattoina sain ponin aika nopeasti puhtaaksi kurasta joka oli jo onneksi ehtinyt kuivua. Vuohiset olivat tosin takussa ja harja ja häntä kaipaisivat parturointia. Taidankin kysäistä Heidieltä voisinko parturoida sitä hieman huomenna (: Etsin harjapakista Riston uudet pintelit ja käärin ne sen jalkoihin. Jätin ponin pesupaikalle ja lähdin hakemaan sen kamoja. Kantaessani satulaa pesupaikalle, kummastuin kun näin jonkun pienen tytön taputtamassa Ristoa. Tyttö katosi salamana kun näki minun tulevan satulan kanssa, joten en ajatellut häntä sen enempää. Satuloituani Riston kipitin hakemaan suitsia. Ja kun palasin tyttö oli siellä taas. Kävelin Riston luo ja katselin ympärilleni. Minne se tyttö oikein piiloutuu ja miksi? mietiskelin ja aloin suitsia Ristoa. Kummastuin todella kiinnittäessäni martingaalia sillä olin varma että eilen se oli ollut tavallinen rengasmartingaali eikä kiinteä martingaali. Aloin tutkia ponin suitsia, ja tietysti kuolaimetkin olivat erilaiset. Enhän minä eilen kankia käyttänyt? Kauhistuin ja säälin ponia, onneksi en lähtenyt ratsastamaan niillä, eihän tavalliselle tuntiponille voi tuollaisia laittaa! Vaihdoin kaiken takaisin ja kiinnitin mahavyön. Pyysin Heidien katsomaan ratsastustani ja talutin Riston maneesiin.

  -Ajattelin lämmitellä ilman esteitä eli vähän koulua ja sitte alan hypätä rataa, selostin Heidielle, joka lupasi kasata minulle hyvän radan lämmittelyni aikana.
  Riston selkään pääseminen osoittautui kerta kerralta vaikeammaksi, koska ponissa aloi olla hieman liikaakin energiaa. eikös ponit yleensä oo villimpiä talvella? mietiskelin ja ponnistin ukkelin selkään.
  -Viititkö tulla auttaan? huusin Heidielle, sillä Risto teutaroi paikallaan enkä saanut mahavyötä kiristettyä.
  - Mikäköhän tällekin ponille on tullu? Heidie kummasteli kirisäessään mahavyön.
  Venyttelin käynnissä jalkojani ja käsiäni ja minusta tuntui etten tarvitsisi taaskaan kannuksiani, joten jätin ne suosiolla pois. Maneesin ulkopuolelta kuului iloista laulua "Milla hei sun täytyy muuttuuuuu..." en tiedä kuka siellä loilotti, mutta Risto ei pitänyt siitä ja loikkasi sivuun. En onnekseni pudonnut, ja Heidie lähti katsomaan kuka siellä lauleli. Aloitin lämmittelyn ravissa ympyröillä ja taivuttelin ponia. Pitkille sivuille tein pohkeenväistöjä ja voltteja. Minusta alkoi tuntua, että Risto yritti pyytää anteeksi, sillä se kulki juuri niin muodossa kun halusin ja teki kaiken niin kun pyysin. Jatkoin ympyröillä, mutta aloinkin nostaa laukan pitkille sivuille,kulmassa tein voltin laukassa ja lyhyille sivuille pääty-ympyrät ravissa. Laukassa Risto alkoi hieman kuumua, mutten antanut sen häiritä. Katselin kauhuissani Heidien rakentamia esteitä. Ne olivat isompia kuin koskaan ennen Ristolla hyppäämäni. Huokaisin kauhuissani, kun Heidie pyysi minua hyppäämään ratansa molemmissa päädyissä pääty-ympyrällä kaksi pystyä ja lävistäjillä yhdet. Eli laukkasin ensimmäiselle pääty-ympyrälle ja hyppäsin kaksi estettä. Lävistäjällä hallinnassa alkoi olla ongelmia mutta selvisin siitäkin kunnialla, toisella pääty-ympyrällä esteet menivät hyvin ja viimeisellä lävistäjäesteen jälkeen tuli vain muutama pukki. Taputin Ristoa ja annoin sen kävellä. Kuuntelin Heidien neuvoja rynnimisen estämiseen. Seuraavan kerran lävistäjällä muistelin oikea käsi vasemman ohjan yli kaulaa vasten ja pidätä vasemmalla ohjalla... ja kuin taika iskusta Risto hidasti. Lopputunti sujui hyvin ja päätinkin seuraavalla kerralla lähteä maastoon tai mennä koulua. Loppukäynneillä Risto "spurttasi" (koska taas joku lallatteli maneesin seinustalla) ja tällä kertaa minä putosin, koska kuinkaan ei käynyt jatkoin vielä loppukäyntejäni hetken. Kaarsin Riston kaartoon kun joku toinen talutti hoitohevostaan maneesiin. Taputin Ristoa ja nostettuani jalustimet ylös vein sen talliin.

  Tallissa harjasin ja loimitin Riston. Mennessäni satulahuoneeseen katsoin kelloa ja pelästyin, kellohan oli jo vaikka mitä! Olin ratsastanut lähes kaksi tuntia! Kiikutin Ristolle kasan heiniä ja muutaman heppanamin. Itse menin satulahuoneeseen syömään karkkejani. Riston karsinakin oli jo siivottu, joten päätin lähteä kotiin. Hyvästelin Riston ja kävelin bussipysäkille. Bussissa mietiskelin vielä kuka oli vaihtanut Riston martingaalit ja kuolaimet, kuka se pikkutyttö oli ja kuka oli lauleskellut tarhoilla? Uskoin kuitenkin Heidien tietävän, joten en antanut sen vaivata mieltäni.
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty Ti Huhti 13, 2010 3:06 pm

  tarina 1.
  Ihanan pitkä tarina taas ;D Ja kiva että kokeilit eri kuolaimia, vaikka ei niillä kyllä tainnut olla kovasti vaikutusta ruunan vauhtiin. Hienosti te kuitenkin vaikeuksista ja vauhdista huolimatta hyppäsitte, sinulla on mahtava istunta ja - no, Ristolla mahtava hyppytekniikka.
  rahat: 5 v€
  pisteet: 7 p.

  tarina 2.
  Ponille tekisi varmaan välillä hyvää mennä pelkästään sileää tai vaikkapa maastoilla. Ponin rutiinit muuttuvat muuten estepainotteiseksi ja sitten sillä ei voi muuta mennäkkään, ellei halua kiksahdella joka kolmas sekunti ;D Mutta hienosti meni, ja kiva että otit edes vähän normaalia enemmän sileää ennen esteitä.
  rahat: 4 v€
  pisteet: 7 p.

  Yhteensä 9 v€ ja 14 p.

  Sponsored content

  Vs: Hayn ja Riston kaappi

  Viesti  Sponsored content


   Kellonaika on nyt Ke Tammi 23, 2019 11:52 am