Jessin ja Mahvin kaappi

  Jaa
  Jessi
  Jessi

  Viestien lukumäärä : 11
  Join date : 03.03.2010

  Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Jessi lähetetty Ke Maalis 03, 2010 3:38 pm

  Aloitti: 03.03.2010
  Pisteet: 37 p.
  Rahat: 28 v€

  Tavarat:
  -

  Kuittaukset:
  -

  Elikkä siis olen uus hoitaja. Hoidan nyt Mahvi-poikaa, ja tää on nyt meidän kaappi Smile
  Jessi
  Jessi

  Viestien lukumäärä : 11
  Join date : 03.03.2010

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Jessi lähetetty Ke Maalis 03, 2010 6:48 pm

  Kävelin reippaasti kohti tallia ja kiristin tahtia entisestään tallin tullessa näkyviin. Vetäisin tallin oven auki ja astuin talliin. Suljin oven perässäni ja pyyhin vuotavaa nenääni.
  - Oho! huudahdin ja katsoin hämmästyneenä tallia. Olin ajatellut tallin olevan vähän pienempi.
  Kävelin eteenpäin ja katsoin ensimmäiseen karsinaan. Karsinassa seisoskeli ruunikko tamma. Katsoin karsinan ovesta tietoja siitä.
  Luin tietoja hiljaa itsekseni. Tamma vilkuili minua ja odotteli varmaan herkkupaloja. Hymyilin sille, mutta siirryin seuraavalle karsinalle. Seuraavassa karsinassa oli kaunis kimo arabi tamma. Tamma astui höristen askeleen lähemmäs minua. Silittelin sitä hetken kunnes muistin ketä olin tullut hoitamaan, Mahvia.
  Hepoa ei ollut järin vaikea löytää, kun se oli tallin ainut ori. Voikko ori steppasi karsinassa ja mulkaisi minua. Nappasin riimunnarun koukusta. Avasin varovasti karsinan salvan ja menin karsinaan. Suljin vielä karsinan oven perässäni. Laitoin karsinan reunalle Mahvin harjapakin ja otin sieltä kovan harjan ja piikkisuan. Aloin sukia steppaavaa oria piikkisualla. Se oli kasvattanut oikean turkin talven varalle ja sain selvitellä takkuja aika pitkään sen karvasta.
  Vähän väliä ori yritti tallata varpaitani. Kerran sen takajalka osui varpailleni. Minun ja varpaideni onneksi olin laittanut jalkaan turvakärkiset tallikenkäni.
  Päätinkin alkaa käyttää niitä aina tai viattomat varpaani saivat kärsiä.

  Harjasin seuraavaksi Mahvin kovalla harjalla. Ori ei enään yrittänyt tallata varpaitani, koska tajusi ettei se tuottanut mitään kipua minulle. Niinpä se kokeili seuraavaa temppuaan. Seinään litistämistä.
  Pahaksi onnekseni poni pääsi yllättämään minut ja linttasi ikävästi seinän ja läskiensä väliin. Säikähdin pahasti sitä, mutta työnsin päättäväisesti orin pois.

  Vihdoin sain Mahvin puunattua ilman kipua, jos ei seinään litistettyä ruumista. Huokaisin ja lähdin hakemaan Mahville liinaa. Se löytyi yhtä helposti kuin poni ja kiikutin sen orin karsinalle. Mahvi steppasi paikallaan, kun yritin laittaa sille suitsia, mutta sain ne onneksi ponin päähän.
  Mahvi yritti näykkäistä, mutta ei saanut päätän paljon liikuteltua riimunnarun ollessa kireällä. Poni riehui ja repi päätään. Sain sen onneksi hetkeksi lopettamaan ja katselemaan puuhiani hämmentyneenä. Mahvi hirnahti ja siirryin pois sen karsinasta. Tartuin turvakypärääni ja tungin sen päähäni. Otin kaulahuivin pois kaulastani ja puin päälleni turvaliivin kaiken varalta.

  Astuin takaisin Mahvin karsinaan ja irrotin riimun sen kaulalta. Tartuin kiinni liinaan ja lähdin taluttamaan oria ulos. Mahvi riuhtoi välillä ja yritti saada minut irrottamaan otteeni. Pidin kuitenkin tiukasti kiinni ja sain ongelmitta talutettua oripojan maneesiin.

  Tarkistin vielä kerran että maneesin ovi oli kunnolla kiinni. Sitten sytytin valot ja talutin Mahvin kaartoon. Liinaharja steppasi paikallaan kun tarkistin kaikki remmit. Annoin sen kävellä, ja annoin sille koko ajan vähän lisää tilaa.
  Ori kulki alkukäynnit hyvin. Tuntui aluksi aika oudolta jouksuttaa, koska olin ratsastanut viime päivinä.
  Alkukäyntien jälkeen rupesin pyytämään reippaampaa käyntiä. Yllätyin kuinka hyvin Mahvi kulki. Olin odottanut aivan jotain muuta... villiä rodeota tai jotain sinnepäin. Poni kuitenkin kulki tyylikkäästi.
  Annoin Mahville ravi ”avut”, ja Mahvi totteli heti apujani. Se nosti kauniin leijuvan ravinsa. Voikko - poika totteli hyvin apuja. Joskus se teki pari pukkia. Pehmensin jännittynyttä kättäni ja ori lopetti päänsä repimisen. Hetken ravattuaan tein suunnanmuutoksen.
  Mahvi alkoi jo väsyä ravista ja hidasti. Vasta silloin tajusin, että se oli ravannut ties kuinka kauan. Annoin Mahvin ottaa käynnin ja kehuin sitä. Samassa ori vetäisi päänsä alas ja pukitti.
  Naureskelin sille, kun se yks kaks nosti pukkilaukan.
  Onneksi sain rauhoittumaan. Ohjasin ponin ympyrälle ja annoin ravi avut. Se nosti jälleen kauniin ravinsa. Hymyilin ja katselin Mahvin ihanaa ravia. Hetken jälkeen pyysin siltä käyntiä. Talutin sen keskelle maneesia ja pysäytin sen. Aluksi se yritti lähteä liikkeelle, mutta tajusi pian etten antanut siihen mahdollisuutta.
  Rupesin ”työntämään” oria taaksepäin. Se epäröi hieman aluksi, mutta lähti sitten peruuttamaan. Pari askelta peruutettuamme taputin sitä. Vein sen taas ympyrälle. Annoin orille laukka-avut.
  Mahvi nosti tasaisen laukan johon liittyi pari pukkia. Tein sille vielä pari nostoa molempiin suuntiin ja otin sitten käynnin. Pian toin sen kaartoon ja taputin sitä.
  Talutin orin vaikeuksitta talliin ja laitoin sen kiinni pesupaikalle. Riisuin varusteet Leolta ja pesin kuolaimet.
  Hain Mahvin harjapakin ja aloin harjata sitä. Pesupaikalla Mahvi oli helpompi harjata, eikä se koulutuksen jälkeen jaksanut kokoajan tapella vastaan. Totta kai sen täytyi välillä vilautella hampaitaan ja kuopia, mutta ei sen pahempaa.
  Harjattuani Leon ajattelin pestä sen. Olin kuullut, että se yrittää väistellä vettä joten käytin vain pesusientä. Pesin erityisen hyvin jalat. Mahvi kuopi ja yritti näykätä. Läpsäisin oria kaulalle ja pesin sen loppuun. Sitten kuivasin sen ja harjasin vielä vähäsen.
  Lopuksi hain pojan tarhaloimen ja puin sille sen. Talutin sen ulos tarhaan ja tarkistin hyvin tarhan haan.
  - Heippa Mahvi! huusin pukittelevalle orille ja palasin talliin.
  Etsin käsiini kottikärryt ja talikon. Putsasin Mahvin karsinan. Otin märät aluset ja lannat pois ja kippasin ne lantalaan. Palautin kottarit ja talikon oikealle paikalle ja putsasin vielä Mahvin juoma-automaatin. Riisuin kypärän päästäni ja vein sen hoitajienhuoneeseen. Jätin siihen myös ratsastussaappaani. Kietaisin kaulahuivin kaulaani ja huusin moikat muille tallilaisille.
  En jaksanut kävellä kotiin ja soitin äitini hakemaan minut.
  - Voin tulla hakemaan, mutta minulla voi vähän kestää, kun pitää tehdä työhommia. Tule vartin päästä hakemaan, äiti sanoi ja katkaisi puhelun.
  Palasin takaisin talliin ja Heidie puuhaili parhaillaan Ossin karsinassa.
  - Eikö oo mitään tekemistä? Heidie kysyi.
  - No äitikin tulee vasta vartin päästä hakemaan ja Mahvi on tarhassa, vastasin ja riisuin kaulahuivini.
  - Jos sulla ei kerta oo tekemistä niin voisitko siivota Hansin karsinan? Jos haluat niin voit harjata sen myös. Hans on tollanen leppoisa tyyppi hoitaa, aivan eri rotua kuin Mahvi, Kasino sanoi ja ojensi toisen talikon minua kohti.
  - Eihän ne ees oo samaa rotua, sanoin ja tartuin talikkoon.

  Hansin karsina oli nopeasti putsattu ja siirsin ruunan sen karsinaan. Rautias welsh katseli minua uteliaasti kun tulin sen karsinaan harjojen kera. Piirtopää hörähti ja työnsi päänsä syliini. Silitin ruunan silkinpehmeää turpaa ja huokaisin:
  - Voisimpa sitten joskus tehdä Mahville näin. Saat varmasti hyvän hoitajan jolla on aikaa paijata sinua, kuiskasin Hansille ja aloin harjata sitä.

  Ruuna seisoi hienosti aloillaan ja harjaukseen ei mennyt läheskään niin kauvaa aikaa kuin Mahvin kanssa tappeluun.
  Söpöläinen se Mahvi silti on, ajattelin ja putsasin Hansin kaviot.

  - No voi sun! Miten ihmeessä sä voi vaan olla tuon karsinassa ja paijata sitä kuin kissanpentua? Kuulin äitini äänen karsinan vieressä.
  Purskahdin nauruun ja poistuin karsinasta.
  - Eihän Hans oo kuin 147cm ja se on leppoisampi kuin mummon vanha lehmä! huudahdin leikkisästi äidille ja silitin Hansia.
  Äitini tuhahti ja lähti autoon. Nappasin kaulahuivini ja kietaisin sen kaulaani. Huusin vielä kerran moikat Heidielle ja lähdin äidin kanssa kotiin.
  LOPPU
  näin meni siis mun ja Mahvin eka päivä. toivottavasti ei haittaa, että mä vähän sitä juoksuttelin ..?
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty Ke Maalis 03, 2010 7:33 pm

  Periaatteessa sinulla ei ole vielä oikeutta tehdä muutakuin putsata karsina ja harjailla, mutta ei kai ori siitä nyt pahastunutkaan - että sitä juoksuttelit. Muista kuitenkin tulevaisuudessa katsella, että millä pisteillä saat mitäkin tehdä.
  Hienosti meni eka päivä, Mahvilla ei todellakaan ole vielä käytöstavat hallussa ja välillä pyörii mielessä että olisiko ruunaus helppo vaihtoehto. Toivottavasti ori kuitenkin rauhoittuu käsittelyssäsi.
  rahat: 4 v€
  pisteet: 6 p.
  Jessi
  Jessi

  Viestien lukumäärä : 11
  Join date : 03.03.2010

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Jessi lähetetty Ke Maalis 03, 2010 10:18 pm


  Piirsin nyt jonkin laisen kuvan Mahvista.. Koska piirsin sen Paintilla, se ei ole kovin hyvä..
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty To Maalis 04, 2010 1:18 pm

  Poika on supersöpö tuossa kuvassa <3 Suorien viivojen takia ei ehkä anatomisesti parhaimmasta päästä, mutta söpö ilme ja hienosti toteutettu riimu pehmusteineen ;D
  rahat: 5 v€
  pisteet: 7 p.
  Jessi
  Jessi

  Viestien lukumäärä : 11
  Join date : 03.03.2010

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Jessi lähetetty To Maalis 04, 2010 7:33 pm

  Asuin ulos autostamme. Kylmä tuuli tuli ensimmäisenä minua vastaan.
  -Hrrh.. kylmä, sanoin ääneen ja kipitin reippaasti lämpimään talliin.
  Tallissa minut toivotettiin höristen tervetulleeksi.
  Moikkasin heppoja ja menin katsomaan Mahvia.
  Ori poika steppaili jälleen karsinassaan. Huomattuaan minut se pysähtyi. Moikkasin oria hiljaa ja jatkoin matkaani satulahuoneeseen.

  Laitoin reppuni Mahvin pakin tilalle ja otin pakin mukaani.
  - Nyt harjaamaan sitä villikkoa, ajattelin.
  Kun saavuin Mahvin karsinalle nappasin ensimmäisenä riimun ja riimunnarun. Astuin reippaasti orin karsinaan ja sain tervehdykseksi nähdä sen hampaat. Toruin heti oria ja laitoin riimun. Sidoin Mahvin kohtalaisen tiukalle, jottei se pääse tekemään mitään tyhmyyksiä.

  Otin pakista pölyharjan ja rupesin harjaamaan. Mahvi steppaili vielä kun harjasin sitä. Se jopa yritti litistää minut uudestaan seinään, mutta olin jo varautunut siihen. Mahvilla oli mukavasti talvikarvaa joten otin paremman harjan, piikkisuan.

  Harjattuani Mahvin vein sen harjat pois ja hain tilalle vesiämpärin ja pesusienen. Menin putsaamaan Mahvin kuppeja. Putsaillessani kuppeja, Mahvi pyöri ympyrää. Toruin sitä, ja samassa poni näykkäisi minua olkapäästä.
  - AU! MAHVI! Hyi, noin ei tehdä! toruin oria ankarasti ja hieroin vähän olkapäätäni. Mahvi säikähti vähän äänensävyäni, ja seisahtui aloilleen. Lopulta sain putsattua kupit ilman ongelmia.

  Lähdin karsinasta ja vein tavarat paikoilleen. Hain reppuni satulahuoneesta ja kävin ottamassa vielä Mahvilta riimun pois. Taputin oria, koska se antoi ottaa riimun nätisti pois. Laitoin riimun naulaan, ja lähdin odottamaan kyytiäni.
  LOPPU
  Jessi
  Jessi

  Viestien lukumäärä : 11
  Join date : 03.03.2010

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Jessi lähetetty Pe Maalis 05, 2010 9:55 pm

  Harjailin voikkoa hoitoponiani pihalla ja viheltelin iloisesti.
  Mahvi oli sidottuna riimunnarulla tallin nurkalle. Ori steppaili paikallaan ja heitteli päätään. Poni oli pölyinen ja mahan alla oli vielä satunnaisia tupsuja talvikarvaa. Vaihdoin pölyharjan kumisukaan ja pyörittelin sitä Mahvin mahan alla. Se luimisteli hieman, mutta huomatessaan, että se ei ollutkaan niin paha asia se jatkoi pään heittelyä. Kielsin oria tekemästä niin, mutta mitäpä se minua kuunteli.

  Ajattelin omiani ja rapsutin päätäni. Sitten keksin pestä Mahvin! Siinä oli ideaa, ori oli nimittäin todella pölyinen. Talutin Mahvin reippaasti sisään ja vein pesupaikalle. Pyysin paria tyttöä vahtimaan Mahvia hetken, kun hain pesu tarvikkeet.

  Kiittelin tyttöjä ja Mahvi katsoi minua kummissaan.
  -Hei älä kato tollein. Mä pesen sut nyt, sanoin ja annoin Mahvin haistella vedessä uitettua sientä. Orin silmät muljahtivat, kun sieni kosketti sitä märkänä. Se potkaisi ilmaa ja luimisti korviaan.

  -Tsoot tsoot, ei tämä nyt niin paha juttu voi olla, sanoin orille rauhoittavasti.

  Hinkkasin vedellä Mahvin pölyistä kaulaa ja ori alkoi pikkuhiljaa tottua veteen, vaikka edelleen katselikin minua oudosti. Harmaa ja likainen vesi valui maahan ja pian allani oli pienehkö vesilätäkkö. Rupesin pesemään Mahvin jalkoja. Oripoika ei tykännyt siitä ja luimisti korviaan.

  -Ei mitään hätää poju, tänään on pesupäivä, sanoin ja puhuin rauhoittavasti orille. Katsoin tallissa olevaa kelloa ja pistin vauhtia hommaani.

  Pian poni seisoi, märkänä, mutta puhtaana pesupaikalla ja kipaisin hakemaan hikiviilan ja loimen. Otin hikiviilalla enimmät vedet risteytysponin turkista pois ja laitoin sitten loimen sen päälle.

  Talutin Mahvin karsinaan ja heitin sille vähän heiniä.
  Oleskelin hetken tallissa, kunnes veisin Mahvin kentälle kävelemään.

  Puolentunnin päästä:
  Mahvi oli piehtaroinut karsinassa loimi päällä ja se repsotti villisti ponini päällä. Otin hoitsuni käytävälle ja riisuin siltä loimen ja kävin sen nopeasti läpi pölärillä. Ori steppasi ja hirnui innokkaasti.

  -Voi, kun sä oot nyt puhdas, sanoin ja hain riimunnarun. Laitoin narun orin riimuun kiinni ja lähdin viemään kentälle. Taluttelin Mahvia vähän käynnissä ja ihan pikkuisen ravissa. Olimme kentällä noin puolituntia kunnes tulin talliin heittämään ponille loimen päälle.
  Talutin Mahvin tarhaan ja lähdin itse kohti kotia.
  Jessi
  Jessi

  Viestien lukumäärä : 11
  Join date : 03.03.2010

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Jessi lähetetty La Maalis 06, 2010 11:59 am

  Kävelin reippaasti bussipysäkiltä tallille. Oli vähän pakkasta, mutta muuten ihana ja aurinkoinen sää.
  - Tänään voisin putsata Mahvin kamat, ajattelin kun saavuin tallin pihalle.
  Katselin tarhoihin, mutta en nähnyt Mahvia.
  - Se taitaa olla siis sisällä, sanoin ääneen ja astuin talliin. Heitin reppuni satulahuoneeseen ja otin Mahvin kamat. Hain tarvittavat putsaus kamat ja istuin Mahvin pakin päälle. Putsailin siinä kamoja, kunnes katsahdin kelloa.
  - OHO! Se näyttää jon ton verran. Pitää mennä harjaamaan Mahvi, sanoin ja laitoin tavarat paikoilleen.

  Saavuin Mahvin karsinalle jossa ori, yllätys yllätys, makasi. Avasin karsinan oven ja Mahvi nousi kovalla vauhdilla ylös. Se nosti päänsä ja luimisti korviaan. Nauroin sille ja sanoin;
  - En mä sua käskenyt nousemaan, joten älä mulle kiukuttele. Laitoin orille riimun päähän ja rupesin harjaamaan. Mahvi oli mukavasti piehtaroinut, joten harjaamista riitti. Ori kuopi kokoajan, vaikka toruin sitä.
  - Nyt poika! Voin viedä sut tänään tarhaan, mutta nyt seisot! ärähdin Mahville, josta se ei pitänyt vaan näytti minulle hampaitaan. Huokaisin syvään ja mietin milloin poiju oppisi, että tuo ei hyödytä.
  Harjattuani Mahvin vein harjat pois. Siirsin orin käytävälle seisomaan, ja hain kottarit ja talikon. Putasin karsinan huolella ja hain vähän lisää kuiviketta. Heitin orille myös pikkuisen heinää. Irrotin Mahvin käytävältä ja laitoin sen karsinaansa.

  Jätin Mahvin hetkeksi rauhaan ja lähdin syömään omia eväitäni. Odotin noin puoli tuntia, ennen kuin lähdin takaisin hoitsuni luokse. Mahvi seisoi karsinan nurkassa ja mutusti heinää. Hain sille loimen ja heitin sen Mahvin selkään. Lähdin viemään oripoikaa tarhoille päin. Mahvi pomppi matkalla ja hirnui.
  - Noniin riittä jo! toruin Mahvia ja pysähdyin. Kun ori oli rauhoittunut jatkoin matkaa. Sama toistui, ja minä pysähdyin uudestaan. Jälleen ori rauhoittui ja jatkoimme matkaa. Loppu matka meni hyvin.
  Kun Mahvi oli tarhassa, päätin lähteä kotia kohti.
  Jessi
  Jessi

  Viestien lukumäärä : 11
  Join date : 03.03.2010

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Jessi lähetetty Su Maalis 07, 2010 2:21 pm

  Kävelin bussi pysäkiltä tallille päin. Oli pikkuisen pakkasta, mutta se ei haittaa kun on muuten hyvä sää. Mietin mitä tekisin tänään Mahvin kanssa.
  - Toivottavasti sillä on hyvä päivä tänään, mietiskelin kun saavuin tallin pihaan. Katselin tarhoja, jos vaikka ori olisi ollut tarhassa. Vaan eipä ollut. Avasin tallin oven ja astuin sisään. Hevoset kurkkivat karsinoistaan, jopa Mahvi. Moikkasin heppoja ja kävelin käytävää eteenpäin. Mahvin kohdalla pysähdyin.
  - Heippa oripoika! Ootkos piehtaroinut ? kysyin hoitsultani. Yllätyin kun Mahvi hörähti ja laski päänsä.

  Lähdin kävelemään varustehuoneeseen. Heitin reppuni huoneen nurkkaan ja otin Mahvin pakin. Menin Mahvin luokse ja laitoin sille riimun. Aloitin harjaamisen, ja poni aloitti steppaamisen.
  -Noh poika! Riittää toi tollanen ! sanoin Mahville toruvasti. Ori ymmärsi pysähtyä hetkeksi, mutta jatkoi tovin päästä. Vaihdoin Mahvin karvaisen pölyharjan kumisukaan. – Tällä irtoo karva vähän paremmin, ajattelin.
  Otin kumarilla orin vatsan alta, josta se ei tykännyt. Mahvi nosti päänsä korkealla ja laittoi korvat aivan kiinni niskaansa. Jatkoin vatsan alta harjausta, ja piakkoin Mahvi rentoutui vähän.
  - Hyvä poika! Juuri noin sun pitää seistä! Kehuin ja taputin poikaa. Pian huomasin kehuvani liian aikasini. Kehuttuani Mahvi nimittäin lähi pyörimään karsinaa ympäri.
  - Hei! Nyt seis, sanoin orille ja nappasin sen riimusta kiinni. Se luimisti korviaan, mutta olin jo tottunut siihen. Sidoin sen kiinni karsinassa ja jatkoin harjausta. Mahvilla rupesi olemaan tylsää, joten se aloitti kuopimisen.
  Toruin oria juuri kun sen kavio oli ilmassa. Tällä kertaa se totteli ja laski jalkansa, suoraan jalkani päälle.
  - AUUTS! Väisty, ulvaisin ja yritin työntää oria pois jalkani päältä. Se ei siirtynyt! Jalkaani sattui todella paljon.
  Keksin yrittää nostaa sen jalkaa. Onneksi se tepsi. Keräsin harjat takaisin pakkiin ja lähdin ontuen kävelemään kohti satulahuonetta.
  Satulahuoneessa laskin pakin ja istuin sen päälle. Otin saappaani ja sukkani pois, jotta voisin katsoa jalkaani. Jalkapöytääni oli tullut iso mustelma, ja se oli vähän turvonnut. – Auts, ajattelin mielessäni. Lähdin hyppimään yhdellä jalalla kohti pesukarsinoita. Kastelin puhtaan sienen kylmällä vedellä ja palasin satulahuoneeseen.
  Pistin märän sienen mustelman päälle ja pidin sitä siinä tovin. Noin vartin päästä katsoin jalkaani uudestaan. Turvotus oli onneksi laskenut. Laitoin sukan ja saappaan takaisin jalkaani ja lähdin Mahvin luokse. Olin jättänyt sille riimun päähän. Orin ovesta riimunnarun ja laitoin sen kiinni riimuun.
  Talutin orin ulos karsinasta ja lähdin sen kanssa kävelemään maneesiin. Ori hirnui matkalla todella paljon.
  Maneesissa kävelytin sitä molempiin suuntiin, jotta sen energia purkaantuisi edes vähän.
  Olimme maneesissa noin puoli tuntia jonka jälkeen vein hoitsuni talliin. Jätin sen käytävälle seisomaan.
  Hain loimen ja laitoin sen sille päälle. Olin päättänyt viedä oripojan tarhaan. Kun loimi oli Mahvin päällä lähdin viemään sitä tarhaan.
  Matkalla Mahvi hyppi. Pysähdyin ja odotin, että se rauhoittuu. Kun ori oli rauhoittunut jatkoin matkaa. Samaa ei tarvinnut tänään toistaa.
  ”hyvä, edistystä” ajattelin mielessäni. Portilla päästin Mahvin vapaaksi ja palasin talliin.

  Tallissa hain sienen ja putsasin Mahvin kupit. Putsattuani kupit vein sienen paikoilleen ja hain reppuni. Kävin vielä katsomassa Mahvia, jonka jälkeen lähdin bussipysäkille.
  Heidie
  Heidie
  Admin
  Admin

  Viestien lukumäärä : 154
  Join date : 10.03.2009
  Paikkakunta : Tampere

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Heidie lähetetty Su Maalis 07, 2010 7:16 pm

  Hienosti teillä menee! Poika alkaa oppia tavoille ja arjen rutiinit alkavat iskostua. Toivottavasti jalka ei turvonnut, kun Mahvi tallasi - vaikka ikävä mustelma varmaan viikoksi tai pariksi saattaa jäädäkin. Ja kiitokset orin pesemisestä, nyt ori on ihan kevätkunnossa!

  1 tarina:
  rahat: 4 v€
  pisteet: 5 p.

  2 tarina:
  rahat: 4 v€
  pisteet: 6 p.

  3 tarina:
  rahat: 5 v€
  pisteet: 6 v€

  4 tarina:
  rahat: 6 v€
  pisteet: 7 p.

  Eli yhteensä tämä tekee 19 v€ ja 24 p. Anteeksi että näiden kommentoinnissa vierähti - kamalan ahkera hoitaja olet ;D
  Jessi
  Jessi

  Viestien lukumäärä : 11
  Join date : 03.03.2010

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Jessi lähetetty Ti Maalis 09, 2010 8:18 pm

  Pöly tunkeutui keuhkoihin lakaistessani tallin lattiaa. Heiniä löytyi sieltä täältä ja tuntui, kuin ne olisivat vallanneet koko kurkkuni. Tallin hepat olivat päässeet tarhaan puhdistuksen ajaksi. Minun oli pakko avata ovi ja ikkunat sepposen selälleen ja antaa tuulen virrata tallirakennuksen läpi. Kun olin lakaissut, lähdin hakemaan "pullaponia" tarhasta. Se olikin helpommin sanottu, kuin tehty, sillä heti ensimmäiseksi Mahvi meinasi tunkea portista läpi ja sinkosi melkein ylitseni. Napsautin äkkiä portin kiinni ja klipsautin narun kiinni ponin riimuun. Nyt tämä oli jo tuttua puuhaa.

  Päätin juoksuttaa Mahvia maneesissa. Vein orin ensin talliin harjattavaksi. Poni oli hiukkasen likainen, joten siinä meni vartti jos toinenkin.
  - Vihdoin! Nyt haen sulle enää suitset, sanoin Mahville. Pakkasin harjat ämpäriin ja vein ne satulahuoneeseen. Otin siinä samalla liinan ja suitset mukaan.
  Mahvi otti hyvin kuolaimet suuhun ja ajattelin siinä samalla, miten helppoa sen kanssa nykyisin on. Taputin oria kaulalle ja lähdin viemään sitä maneesiin.
  Viheltelin samalla kun avasin maneesin ovea. Kurkkasin sisään, ja yllätyksekseni maneesi oli tyhjä. Astuin sisään maneesiin ja vetäisin oven kiinni perässäni.
  Otin Mahville vasemman suunnan ja annoin sen kävellä tovin. Piakkoin rupesin pyytämään orilta ravia. Mahvi lähti mielellään raviin ja kulki yllättävän nätisti ympärilläni. Välillä sattui tietysti vanhoja kunnon pukkiloikkia, mutta niitä lukuun ottamatta Mahvia olisi voinut luulla vaikka huippuluokan ratsuksi. Siirsin orin käyntiin ja vaihdoin suuntaa. Sama harjoitus toiseen suuntaan.
  - Hyvä poika ! Kehuin hoitsuani. Se oli todellakin oppinut paljon. Pian päätin kokeilla vähän laukkaa. Maiskuttelin pari kertaa, ja ori nosti laukan. Mahvin laukka oli mukavan pyöreän näköistä. Mahvi pärski innoissaan. Väillä se pukitti ilosta. Siirsin orin raviin, ja siitä käyntiin. Rupesin ”keräämään” liinaa käteeni, ja voikko poni asteli askel askeleelta lähemmäs minua. Pysäytin sen viereeni ja taputin.
  - Hiieeno poika. Tämähän sujui kun tanssi. hyvähyvä, sanoin Mahville ja lähdin viemään sitä talliin. Tallissa harjasin orin vielä kertaalleen ja putsasin kupit. Ulkona oli jo pimeää, joten en raaskinut viedä oria tarhaan.
  - Yksi yö tallissa ei tee pahaa, ajattelin. Katsahdin kelloa ja säikähdin. se oli jo varttia yli kahdeksan. Laitoin kiireesti harjat sankoon ja vein ne paikoilleen.
  Isäni odotti minua hiukkasen vihaisena autossa. Istahdin autoon, ja sain heti kuulla nuhteluja.
  Loppu
  Jessi
  Jessi

  Viestien lukumäärä : 11
  Join date : 03.03.2010

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Jessi lähetetty Ke Maalis 10, 2010 8:03 pm

  Kävelin tallin pihassa ja katselin laitumille. Näin Mahvin loikkivan lumessa innoissaan. Kävelin talliin joka oli aika tyhjä. Menin Mahvin karsinaan jota ei vielä oltu putsattu, joten nappasin talikon ja kävin hakemassa kottikset. Asetin kottikset karsinan viereen ja aloitin hommat. Putsasin karsinan perusteellisesti. Otin kottikärryt ja työnsin ne lantalalle. Kaadoin orin ulosteet pois ja palasin tallille. Nappasin Mahvin vihreän riimunarun ja lähdin hakemaan ponia. Mahvi katsoi minua vähän aikaa kun menin sen laitumelle ja heiluttelin leipä palaa naru takanani piilossa. Poni hirnahti minulle ja laski päänsä alas. Poni nappasi lunta huulillaan suuhunsa. Kävelin kohti ponia ja heiluttelin leipä palaa kädessäni riimu naru edelleen piilossa. Ori katsahti minua uudestaan ja alkoi pian laukata luokseni pukitellen. En ollut aivan varma että mitä se aikoi, mutta pysyin kuitenkin paikoillani. Pian poni pysähtyi eteeni nuuhkimaan leipää, se nappasi leipänsä nopeasti, mutta varovaisesti. Otin ponin kiinni nopeasti narulla, sillä aikaa kun se naposteli leipäänsä. Avasin portin ja talutin orin pois tarhasta. Suljin portin perässämme ja lähdin taluttamaan ponia reippaasti talliin. Talutus sujui upeasti ja ilman ongelmia. Laitoin Mahvin kiinni pesu paikalle ja lähdin hakemaan harjaa ja kaviokoukkua. Palattuani poni seisoi nätisti paikallaan. Menin varovaisesti puhuen sen vierelle ja aloin harjata sitä nopeasti, mutta tarkasti. Harjasin molemmat puolet, eikä poni tehnyt minulle minkään laisia temppuja, ihme ja kumma. Aloin putsata sen kavioita, mikä ei tietenkään onnistunut. Poni ei nostanut jalkaansa silloin kun sen halusin nostavan, vaan se nosti aina silloin kun nousin enkä tehnyt mitään. Sain kuitenkin kaviot putsattua ja tarkistettua vaivalla ja "tuskalla". Kampasin sen harjan ja hännän ilman ongelmia.
  - Taidat hyväksyä mut sun hoitajaksi, sanoin ponille hymyillen laittaessani harja pakkia kiinni. Vein pakin pois ja hain liinan ja suitset. Laitoin liinan maahan ja lämmitin kuolaimet kädelläni. Asetin riimut ponin kaulalle ja koitin laittaa kuolaimia sen suuhun. Sain laitettua ponille suitset pikku ongelmilla. Kiristin remmit sopivaksi ja irrotin ohjat. Laitoin ohjat maahan ja kävin hakemassa juoksutus raipan. Kiinnitin liinan sen kuolain renkaisiin ja irrotin muut turhat narut ja riimut. Nappasin kypäräni lattialta ja työnsin sen päähäni. Talutin ponin maneesiin ja annoin sille tilaa kävellä ympyrää. Mahvi kuitenkin löntysteli hitaasti ja nyki narua käsistäni kokoajan. Heilautin raippaa vähän ja maiskutin, niin kyllä sieltä se reipaskin käynti löytyi!
  Annoin ponin mennä reipasta käyntiä vartin ajan, sitten maiskuttelin ja heiluttelin raippaa vähän. Mahvi ravasi nätisti, mutta kuitenkin ryösti aivan kokoajan... Poni ravasi kauniisti ympyrää... Tietenkin välillä pukitellen ja sotkien itseään liinaan, minä otin liinan pois sen jalan takaa ja laitoin sen suoraan laukkaan. Mahvi ei tykännyt siitä että se joutuisi laukkaamaan, joten sehän riuhtoi ja pukitteli armottomasti. Näpäytin raipalla vähän voimakkaammin maahan. Sen jälkeen poni laukkasi nätisti ja reippaasti ympyrää. "Ptruuu" Rauhoittelin ponia ja lyhensin liinaa. Mahvi pysähtyi melkein heti ja katsoi minua ihmeissään. Kiinnitin liinan toiselle puolelle ja maiskautin sen matkaan. Poni käveli ihmeissään ympyrää ja olisi heti halunnut laukata. Annoin Mahvin vähän aikaa tottua toiseen suuntaan menemiseen ja sitten annoin sen ravata. Mahvia ei kuitenkaan mitkään ravit kiinnostanut vaan se osoitti mieltään ja nykäisi itselleen enemmän tilaa ja lähti nopeaan pukki laukkaan maneesin päätä kohti. Kaikki tapahtui niin nopeasti joten minä en ehtiny reagoida ja lensin maahan nokka edellä. Päästin irti liinasta ja nousin ylös. Putsasin vaatteni. "Mä niin rakastan tuota ponia." Mutisin itsekseni... Mahvi ravasi luokseni ja alkoi hirnua ja pärskiä. Otin liinasta kiinni ja peräännyin hiukan. Nappasin raipan maasta ja kehotin ponin käyntiin. Mahvi käveli tyytyväisenä ympyrää jonkin aikaa ja sitten pyysin sitä pysähtymään. Mahvi pärskytteli tyytyväisenä, kun talutin sen talliin. Vein sen käytävälle kiinni ja tarkistin sen jalat. Jaloissa eikä kavioissa ollut mitään vikaa joten talutin sen karsinaansa. Irrotin liinan ja vein sen paikoilleen. Menin pesupaikalle ja harjasin irronneet ponin karvat ja kavioista lähteneet lumi paakut pois. Vein riimunarun paikoilleen. Juuri kun olin lähdössä niin pihaan tuli muita hevosten hoitajia ja omistajia jotka olivat luultavasti menossa ilta lenkille. Asetin kypäräni satulahuoneen lattialle ja nakkasin ponille ilta rehunsa. Huikkasin ponille joka mussutti rehujaan tyytyväisen oloisena
  Jessi
  Jessi

  Viestien lukumäärä : 11
  Join date : 03.03.2010

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Jessi lähetetty La Maalis 27, 2010 4:36 pm

  Lunta tuiskuttaa edelleen, upottaen maisemaa syvemmäs maidon värisen vaippansa syvyyksiin. Tämä lumen tulo ei lopu ikinä, ajattelin.
  - Jessi? Mimi sanoo, ja tökkäisee minua vähän. Olin ystävystynyt Mimin kanssa, ja olimme menneet taluttelemaan hoitsujamme maneesiin.
  - Niin? hymyilen ja yritän samalla saada Mahvin pysymään rauhallisesti käynnissä..
  - Mä en koskaan pystyis olee ton orin kanssa, Mimi sanoi ja katsoi riehuvaa Mahvia.
  - Ei tää nyt niin kamala oo, sanoin ja rauhoittelin oria.
  - Ai ei vai?! Siis toihan on ihan höpsö, Mimi sanoi ja käveli eteenpäin Ginnyn kanssa.
  - No ehkä, kun se on nuori ja kokematon. Ja ori. Sitä paitsi jos sen saa keskittymään, se on upea.. Tosin onhan se muutenkin upee. , vastasin ja jatkoin Mahvin kanssa kävelyä.
  Enää Mimi ei vastannut vaan rupesi vähän ravaamaan Ginnyn kanssa.
  Pian molemmat ponit sipsuttelevat eteenpäin rauhallisessa ravissa, tai no, Mahvi nyt vähän reippaammin.
  - Nyt se menee hyvin, Mimi virnistää.
  - - Mä sanoin, että jos sen saa keskittymään se on upee, vastasin ja kehuin oria.
  - Toi ilma on ihan kauhee! Mumisen ravistellen päätäni.
  - Vaikuttaa kyllä enemmän, että tää ilmasto on kylmenemässä, ei lämpenemässä, täällä on nimittäin kauhian kylmä, Mimi vastasi.
  Mahvi oli kyllästynyt ravaamaan, ja se oli päättänyt ruveta pukittelemaan ja hyppimään pystyyn.
  - Soo, hyyvä Mahvi poika joo, hymyilen pysäyttäen orin.
  - Nyt ollaan sitten oltu näittenkaa ulkona, eiköhän mennä jo sisälle? Mimi kysyi ja siirsi Ginnyn käyntiin.
  - Jep, vastasin hymyillen ja jatkoin Mahvin kanssa kävellen. Lähdimme kohti tallia.
  Harpon sisälle talliin, kuunnellen hevosten tuttuja ääniä.
  - Kävitkös maastossa? Heidie kysyi minulta kurkistaen Hansin karsinasta.
  - Ei, kentällä vain Mimin ja Ginnyn kanssa, hymyilen kaartaen Mahvin kanssa sen omaan karsinaan. Hymyillen ja otan riimun pois. Ori aloitti heti heinien mussuttamisen.

  Virnistäen vilkaisen heinien kimppuun käyvää Mahvia, sulkien karsinan oven, ja suunnaten kohti satulahuonetta.
  Vilkaisin kelloa ja huomasin, että se näytti jo paljon.
  - Mimi! Mä lähden nytten kotiin. Huomenna nähdään taas! Hymyilin ja lähdin kohti kotia.
  t. Jessi ja Mahvi.
  ps. anteeksi kun en ole aikoihin kirjoitellut, on ollu paaalljjooon muuta 

  Sponsored content

  Vs: Jessin ja Mahvin kaappi

  Viesti  Sponsored content


   Kellonaika on nyt Ke Tammi 23, 2019 11:53 am